RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory, recepty Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory, Kuřecí, steak, se, zeleným, pepřem, šťouchanými, br


Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory

Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kuřecí prso 1 lžička olivového oleje drcený pepř sůl Na omáčku: 1 dl smetany ke šlehání 2 lžičky naloženého zeleného pepře + 1 kávová lžička nálevu sůl Šťouchané brambory: 2 brambory 1 lžíce studeného másla lžíce čerstvé, mražaneé nebo sušené petrželky sůl, pepř dle chuti.

Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory

Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory:
Šťouchané brambory: brambory oloupeme, uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme je, přidáme k nim máslo, bylinky, sůl, pepř, protřepeme a pak několikrát vidličkou zmáčkneme (ale tak, aby nevznikla bramorová kaše). Udržujeme v teple. Steak: Kuřecí prso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme (neklepeme!) Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a dáme do ní menší teflonový plech či jinou vhodnou nádobu. Postačí ale i pekáček, na který položíme čtvereček alobalu (větší než maso). Rozpálíme si pánev (nejlepší je litinová grilovací), potřeme olejem a po obou stranách opečeme maso, dokud nezčervená. Nepícháme do něj, vytekla by nám šťáva! Poté steak přeložíme do vyhřáté trouby. Po cca 6 minutách na něj jemně přimáčkneme prst, a pokud pod ním maso nepruží, je hotový. V opačném případě ještě chvíli počkáme a postup zopakujeme. Omáčka: zatímco je maso v troubě, v malém kastrolku zahřejeme smetanu se zeleným pepřem a nálevem, lehce osolíme a na středním plameni za častého míchání čekáme, až omáčka zhoustne. Pak ji odstavíme a udržujeme v teple. Když je steak v troubě hotový, vyjmeme jej. Pokud si nejsme jisti, zda je propečený, překrojíme jej pro kontrolu na prkénku na dvě části a v případě potřeby ještě chvíli v troubě dopečeme. Servírování: Pro lepší efekt můžeme menší nádobku - misku vypláchnout studenou vodou, vmáčknout brambory a potom obsah vyklopit na připravený talíř. Lehce zmáčkneme rukou, aby byl kopeček plošší, na něj rozložíme maso a přelijeme horkou omáčkou. Ihned podáváme.

Poznámka k receptu na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory:
Pro zvýraznění chuti omáčky můžeme přidat i kousíček kostky kuřecího bujonu - je dost slaný, tak raději opatrně. Do šťouchaných brambor je výborná také trocha osmažené cibulky nebo na malé kostičky nakrájený a opečený špek či anglická slanina. Jako příloha se ale hodí téměř cokoli - rýže, opečené brambory, hranolky, těstoviny,... Pokud nemáme vhodnou misku/formičku na brambory, můžeme použít například obyčejnou plechovku od paštiky, ze které odstraníme oba konce (víčka), položíme na talíř, brambory vložíme do plechovky a pak ji opatrně odstraníme.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: danielle72 (Daniela)
  • Datum vložení: 10.04.2012
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 1 kuřecí prso 1 lžička olivového oleje drcený pepř sůl Na omáčku: 1 dl smetany ke šlehání 2 lžičky naloženého zeleného pepře + 1 kávová lžička nálevu sůl Šťouchané brambory: 2 brambory 1 lžíce studeného másla lžíce čerstvé, mražaneé nebo sušené petrželky sůl, pepř dle chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist