|
Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuřecí prso 1 lžička olivového oleje drcený pepř sůl Na omáčku: 1 dl smetany ke šlehání 2 lžičky naloženého zeleného pepře + 1 kávová lžička nálevu sůl Šťouchané brambory: 2 brambory 1 lžíce studeného másla lžíce čerstvé, mražaneé nebo sušené petrželky sůl, pepř dle chuti.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Recept na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory: Šťouchané brambory: brambory oloupeme, uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme je, přidáme k nim máslo, bylinky, sůl, pepř, protřepeme a pak několikrát vidličkou zmáčkneme (ale tak, aby nevznikla bramorová kaše). Udržujeme v teple. Steak: Kuřecí prso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme (neklepeme!) Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a dáme do ní menší teflonový plech či jinou vhodnou nádobu. Postačí ale i pekáček, na který položíme čtvereček alobalu (větší než maso). Rozpálíme si pánev (nejlepší je litinová grilovací), potřeme olejem a po obou stranách opečeme maso, dokud nezčervená. Nepícháme do něj, vytekla by nám šťáva! Poté steak přeložíme do vyhřáté trouby. Po cca 6 minutách na něj jemně přimáčkneme prst, a pokud pod ním maso nepruží, je hotový. V opačném případě ještě chvíli počkáme a postup zopakujeme. Omáčka: zatímco je maso v troubě, v malém kastrolku zahřejeme smetanu se zeleným pepřem a nálevem, lehce osolíme a na středním plameni za častého míchání čekáme, až omáčka zhoustne. Pak ji odstavíme a udržujeme v teple. Když je steak v troubě hotový, vyjmeme jej. Pokud si nejsme jisti, zda je propečený, překrojíme jej pro kontrolu na prkénku na dvě části a v případě potřeby ještě chvíli v troubě dopečeme. Servírování: Pro lepší efekt můžeme menší nádobku - misku vypláchnout studenou vodou, vmáčknout brambory a potom obsah vyklopit na připravený talíř. Lehce zmáčkneme rukou, aby byl kopeček plošší, na něj rozložíme maso a přelijeme horkou omáčkou. Ihned podáváme.
Poznámka k receptu na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory: Pro zvýraznění chuti omáčky můžeme přidat i kousíček kostky kuřecího bujonu - je dost slaný, tak raději opatrně. Do šťouchaných brambor je výborná také trocha osmažené cibulky nebo na malé kostičky nakrájený a opečený špek či anglická slanina. Jako příloha se ale hodí téměř cokoli - rýže, opečené brambory, hranolky, těstoviny,... Pokud nemáme vhodnou misku/formičku na brambory, můžeme použít například obyčejnou plechovku od paštiky, ze které odstraníme oba konce (víčka), položíme na talíř, brambory vložíme do plechovky a pak ji opatrně odstraníme.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: danielle72 (Daniela)
- Datum vložení: 10.04.2012
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuřecí prso 1 lžička olivového oleje drcený pepř sůl Na omáčku: 1 dl smetany ke šlehání 2 lžičky naloženého zeleného pepře + 1 kávová lžička nálevu sůl Šťouchané brambory: 2 brambory 1 lžíce studeného másla lžíce čerstvé, mražaneé nebo sušené petrželky sůl, pepř dle chuti
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|