|
Recept na Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory
Recept na Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Sekaná: 2 velká kuřecí prsa (cca 400g), mletá 1/2 cibule velmi jemně nakrájené hrst bazalky nahrubo posekané 5 větších sušených rajčat též nahrubo nakrájených (ne v oleji, sehnat jdou např. v Gran Moravii) 1/2 hrnku strouhané Gran Moravie 2 větší prolisované stroužky česneku 1 vejce 1 balíček mozzarelly sůl, pepř Brambory: 5 středních brambor 2 snítky čerstvého rozmarýnu 40 g másla 1 - 2 polévkové lžíce oleje sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory
Recept na Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory: Smíchala jsem si maso s cibulí, bazalkou, sušenými rajčaty, Gran Moravií, česnekem, vejcem a trochou soli a pepře a nechala to chvíli odležet. Mezitím jsem si omyla brambory a nakrájela je na kostky. V kastrůlku jsem si dala rozehřát máslo s olejem a nahrubo nasekanými listy rozmarýnu. Do směsi jsem poté přidala brambory a ještě tak ze 2-3 minuty nechala na mírném plameni za občasného promíchání. Brambory jsem přesunula na plech vyložený alobalem a dala péct při 200°C. Masovou směs jsem plnila do muffinové formy, vyšlo mi cca 10 masových muffinů. Zhruba po 20 minutách, co byly brambory v troubě, jsem je osolila, dala níže a nad ně jsem dala péct maso. Až začalo mít takovou pěknou opečenou barvu, dala jsem na jednotlivé muffiny po kolečku mozzarelly a nechala je péct posledních 5 minut.
Poznámka k receptu na Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory: Pro strýčka příhodu - název nemá poukazovat na chutě společné s italskou kuchyní, avšak na barvy italské vlajky. Když se muffin rozkrojí, jsou vedle sebe zelená (bazalka), bílá (kuřecí maso) a červená (sušená rajčata). http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/03/kureci-s...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Kaczik
- Datum vložení: 08.05.2014
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Sekaná: 2 velká kuřecí prsa (cca 400g), mletá 1/2 cibule velmi jemně nakrájené hrst bazalky nahrubo posekané 5 větších sušených rajčat též nahrubo nakrájených (ne v oleji, sehnat jdou např. v Gran Moravii) 1/2 hrnku strouhané Gran Moravie 2 větší prolisované stroužky česneku 1 vejce 1 balíček mozzarelly sůl, pepř Brambory: 5 středních brambor 2 snítky čerstvého rozmarýnu 40 g másla 1 - 2 polévkové lžíce oleje sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí sekaná à la itálie s rozmarýnovými brambory,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí sekaná à la Itálie s rozmarýnovými brambory
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|