|
Recept na Kuřecí"segedín"z papiňáku
Recept na Kuřecí"segedín"z papiňáku je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kuřecí"segedín"z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g kuřecích stehenních řízků 670 g kysaného zelí 250 g 30% trvanlivé smetany na šlehání 2 dl bílého vína 2 pl hladké mouky 3 pl sladké mleté papariky 1 kl drceného kmínu 2 pl oleje 2 větší cibule 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření sůl, mletý pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí"segedín"z papiňáku
Recept na Kuřecí"segedín"z papiňáku: Opláchnuté maso nařežeme na větší kostky. Pokud je zelí hodně kyselé, propláchneme ho a překrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku na rozehřátý olej na 2minuty osmažit. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme zatáhnout. Zasypeme kmínem, paprikou a 1minutu restujeme. Přidáme zelí, víno podlijeme 3dl horké vody, přidáme bobkový list, nové koření a promícháme. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na mírném plameni 8minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, guláš zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku a za občasného promíchávání provařujeme na mírném plameni 10minut. Je-li třeba, dochutíme solí a pepřem a podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Kuřecí"segedín"z papiňáku: Segedínských gulášů je tady hodně. Přidávám zde svou verzi, která je rychlá a také chutná. Používám kuřecí stehna, která si vykostím, ale pro začínající kuchařinky bude v začátcích lepší zakoupit si už vykostěné plátky.Přijde to sice o nějakou tu korunu navíc, ale lepší než vykosťovák v ruce.Pokud budete zelí proplachovat, vodu nevylévejte, dá se upotřebit do pikantnější kyselejší polévky, nebo ji lupnout pro zdravíčko. Já jsem na přílohu dělala hrníčkový knedlík v mikrovlnce, na který přidávám odkaz.http://www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-hou...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí"segedín"z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 20.05.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 600 g kuřecích stehenních řízků 670 g kysaného zelí 250 g 30% trvanlivé smetany na šlehání 2 dl bílého vína 2 pl hladké mouky 3 pl sladké mleté papariky 1 kl drceného kmínu 2 pl oleje 2 větší cibule 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření sůl, mletý pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí"segedín"z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí"segedín"z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí"segedín"z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|