|
Recept na Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem
Recept na Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa 1 uvařený a z kůže sloupnutý vepřový jazyk 1 lžička kremžské hořčice ½ lžičky kurkumy sůl,mletý pepř vepřová blána 1 lžíce oleje 1 silnější plátek másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem
Recept na Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem: Zapneme si troubu na rozehřátí. Prsa opláchneme, osušíme, prořízneme, ale nedořízneme až do konce. Proříznuté pláty masa rozevřeme do tvaru motýlích křídel a lehce přes folii rozklepeme do stran. Pláty masa okořeníme a položíme na vepřovou blánu tak, aby se maso trochu přes sebe překrývalo a nebyla mezi jednotlivými kusy mezera. Na takto připravené maso položíme uvařený vepřový jazyk, který jsme malinko potřeli hořčicí. Zavineme do rolády, jako bychom balili štrůdl. Napřed přehneme boční strany i s blánou a poté zavineme zbytek celého plátu. Pro lepší udržení tvaru zajistíme nití. Do kastrolu, vhodného i do trouby dáme na rozehřátý olej s máslem roládu a ze všech stran ji prudce opečeme. Podlijeme 100ml horké vody, vložíme do trouby a bez přikrytí pečeme 45minut. Během pečení po malých částech doléváme tekutinu a občas roládu podlijeme výpekem. Měkkou roládu zbavíme nití, nakrájíme na tenké plátky a podáváme s čerstvým pečivem a kyselým okurkem.
Poznámka k receptu na Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem: Manžela honila mlsná,tak jsem uvařila jazyk,že si ho dá jen tak s čerstvým křenem a hořčicí. Mezitím se ohlásila návštěva a tak milý jazýček i prsa vytažená na druhý den k obědu skončily takto:-) Vzpomněla jsem si, že jsem již jednou něco podobného dělala podle zdejšího receptu, tak přidávám zároveň odkaz, kde je i fotopostup. http://www.toprecepty.cz/recept/30162-kureci-rolka...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 19.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsa 1 uvařený a z kůže sloupnutý vepřový jazyk 1 lžička kremžské hořčice ½ lžičky kurkumy sůl,mletý pepř vepřová blána 1 lžíce oleje 1 silnější plátek másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí roláda plněná vepřovým jazykem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|