|
Recept na Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami
Recept na Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g prsních řízků/můžeme použít i ze stehen 1 lžíce kouřové soli 2 lžíce granulovaného česneku 4 lžíce oleje na těstíčko 200 g Eidamu nastrouhaného na jemném slzičkovém struhadle 100 ml světlého piva 1 vejce 3 lžíce strouhanky na smažení sádlo,nebo olej na šťouchané brambory 4 středně velké uvařené brambory/můžeme použít i z předešlého dne 1 plátek másla 1cm silný 3 lahůdkové cibulky,nebo 1 menší obyčejnou cibuli 50 ml horkého mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami
Recept na Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami: Řízky opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Z obou stran okořeníme solí a česnekem a vetřeme olej. Řízky uložíme v uzavíratelné nádobě alespoň na 2hodiny do lednice, ale můžeme nechat i do druhého dne. V míse vidličkou ušleháme pivo s vejcem. Přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku a umícháme hustější těstíčko. Pokud se nám bude zdát, že strouhanka hodně“pije“ můžeme opatrně přilít trošku piva a těstíčko malinko naředit. Nemělo by stékat z vidličky. Odpočaté řízky namočíme v těstíčku z jedné strany a namočenou stranou je vložíme do pánve s rozehřátým olejem. Smažíme na slabém plameni přibližně 10minut do zlatavé barvy. Po této době horní stranu řízků pomažeme těstíčkem, řízky opatrně podebereme obracečkou a otočíme. Opět smažíme na slabém plameni 10minut. Během smažení řízků připravíme šťouchané brambory. V kastrolu na rozehřátém plátku másla osmažíme do růžové barvy nadrobno nakrájené bílé části cibulek. Přidáme brambory, zelenou cibulovou nať, horké mléko a šťouchadlem rozmačkáme. Na talíř nandáme brambory a řízek. Můžeme ozdobit čerstvým rajčetem a posypat troškou nakrájené nati z lahůdkové cibulky.
Poznámka k receptu na Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami: Pro větší výběr přidávám podobné recepty http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=ku...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 10.01.2015
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 500 g prsních řízků/můžeme použít i ze stehen 1 lžíce kouřové soli 2 lžíce granulovaného česneku 4 lžíce oleje na těstíčko 200 g Eidamu nastrouhaného na jemném slzičkovém struhadle 100 ml světlého piva 1 vejce 3 lžíce strouhanky na smažení sádlo,nebo olej na šťouchané brambory 4 středně velké uvařené brambory/můžeme použít i z předešlého dne 1 plátek másla 1cm silný 3 lahůdkové cibulky,nebo 1 menší obyčejnou cibuli 50 ml horkého mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí řízky v sýrovém těstíčku po sté, se šťouchanými bramborami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|