|
Recept na Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní
Recept na Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 velké kuřecí stehenní řízky, tzv. steaky 12 špenátových listů ( záleží na velikosti masa i špenátu ) 125 g brynzy 4 stroužky česneku hrst vlašských ořechů sůl, pepř párátka a dále na trojobal: 2 vejce 2 lžíce mléka nebo smetany 4 lžíce hladké mouky přiměřeně strouhanky a pokud budeme smažit v pánvi, tak ještě sádlo, olej nebo jiný tuk, na kterém zvykle smažíme.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní
Recept na Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní: Maso umyjeme, řádně osušíme a jen velmi zlehka osolíme, můžeme i opepřit. Mezi dvěma potravinařskými foliemi ( nebo v mikrotenovém sáčku ) rozklepeme na co možno nejtenčí plát. Když vyrobíme díru, nebo tam je již z výroby :-)), nevadí. Proč nevadí? Poněvadž nyní nastane maskování děr špenátem. Pokud nekoupíme již špenát praný, tento úkon provedeme sami(y). Poté jej necháme okapat a oschnout. Takže teď celou plochu masa pokryjeme špenátovými listy. Na ně rozdrobíme brynzu, poklademe česnekem, který pokrájíme na plátky. Ořechy vhodíme do mikrotenového sáčku a ztrestáme je paličkou na maso.. rozuměj: prostě je nahrubo posekáme... a třeba zrovínka tímto způsobem. Nyní nastává trochu nervózní období ( můj případ ), kdy se snažíme maso nějakým způsobem zabalit, zamotat.. zkrátka děláme, co umíme, pomůžeme si párátky.. prostě maso sbalíme nebo jen přehneme ( to mi nešlo:-( ). Šikovnější jenom konce po naplnění sklepnou paličkou. To by jistě šlo líp, kdybychom plnili prsní řízky. Ale co si budeme povídat.. ty stehenní jsou šťavnatější. Do misek nebo jiných vhodných nádob si připravíme: hladkou mouku, vejce + mléko, strouhanku. Zamotance osolíme, dáváme pozor na ta párátka, ať si nepopícháme prstíky! A klasicky jedeme na troj NE boj! obal :-))). Takže postupně zamotance obalíme v mouce, vejcetech a nakonec ve strouhance. A budeme smažit. Kdo má, použije k tomuto účelu fritézu.. no vytáhni ji, stejně od léta zahálí ve spíži! Kdo nemá, smaží ve vyšší vrstvě tuku a to velmi pomalu, ať se závitky pořádně prosmaží. Fritéza je v tomto případě výhodou, protože se maso smaží krásně ze všech stran, nic se nemusí hlídat ani otáčet. Při teplotě 180 st. 10-12 min. ve fritéze. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Poznámka k receptu na Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní: Proč ten název... původně jsem chtěla maso dělat se šťávičkou, napřírodno. Jenže.. Magdalenka mě ukecala, že má chuť na rezne :-)) a taky mi poradila s nádivkou. Tímto ji děkuji velmi. Moc jsme si pochutnali. Masíčko bylo šťavnaté a brynza spolu s tím ostatním se krásně doplňovala. Jo, a ještě k počtu porcí: jsem myslela 4 řízky, 4 porce.. ale to se nedalo sníst! Takže jeden řízek napolovic - jinak nešlo. Takže tak.. dobrou chuť. P.S. spolustrávníky upozorníme, že jsou přítomna párátka, ať je ( spolustrávníky ) nemusíme s cizím tělesem, potažmo oním již zmiňovaným párátkem, vézt na pohotovost. Jednak by nám dotyčný moc neděkoval, navíc, protože je sobota, bychom za něj vyplázli 90kč regulační polatek :-)))
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 16.07.2012
- Počet porcí: 4 - 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 velké kuřecí stehenní řízky, tzv. steaky 12 špenátových listů ( záleží na velikosti masa i špenátu ) 125 g brynzy 4 stroužky česneku hrst vlašských ořechů sůl, pepř párátka a dále na trojobal: 2 vejce 2 lžíce mléka nebo smetany 4 lžíce hladké mouky přiměřeně strouhanky a pokud budeme smažit v pánvi, tak ještě sádlo, olej nebo jiný tuk, na kterém zvykle smažíme
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí řízky s brynzovou náplní - poradní
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|