|
Recept na Kuřecí risotto z české kantýny
Recept na Kuřecí risotto z české kantýny je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí risotto z české kantýny budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g rýže arborio 3 kuřecí prsní řízky 800 ml silného vývaru 2 cibule 200 ml bílého desertního vína olivový olej máslo 60 g parmazánu + na posypání porcí černý pepř sůl petrželka případně houbové koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí risotto z české kantýny
Recept na Kuřecí risotto z české kantýny: Na oleji s máslem (1:1) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vsypeme suchou rýži a osmažíme ji, až budou zrnka průsvitná. Přilijeme bílé víno a mícháme, dokud se neodpaří. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou asi 16-18 minut. Mezitím nakrájíme maso na velmi drobné kousky, osolíme, opepříme, zasypeme houbovým kořením a zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. Hotové maso smícháme s hotovou rýží, jemně strouhaným parmazánem, sekanou petrželkou a dvěma lžícemi másla. Necháme pod pokličkou dojít a prolnout chutě, poté opět promícháme a podáváme posypané sýrem.
Poznámka k receptu na Kuřecí risotto z české kantýny: kazda zeme jiny mrav a take zvyk. Kdo ji risotto od detstvi ci od malicka jak bylo doma pripravovane tak ho tak bude nazyvat. I kdyz se tomu treba u me, kde ziji rika ryze s kurecim masem. Italove by zase nemeli radi to nase, takze zalezi, kde kdo vyrustal a jake chute jsi tim padem pri vychove obdrzel ci co se doma varilo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí risotto z české kantýny, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 10.09.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500 g rýže arborio 3 kuřecí prsní řízky 800 ml silného vývaru 2 cibule 200 ml bílého desertního vína olivový olej máslo 60 g parmazánu + na posypání porcí černý pepř sůl petrželka případně houbové koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí risotto z české kantýny,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí risotto z české kantýny - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí risotto z české kantýny
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|