|
Recept na Kuřecí prso s brusinkami
Recept na Kuřecí prso s brusinkami je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí prso s brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g kuřecího prsa/měla jsem z brojlera 200 ml pomerančové šťávy/postačí 100% z krabice 100 g sladkých sušených brusinek 2 smetanové sýry Apetito 8 čerstvých lístků rozmarýnu/kdo má rád,může přidat chilli papričky se solí /používám z mlýnku Kotányi 1 lžíce oleje 1 plátek másla silný cca 1cm sůl,mletý pepř na podlití šťáva, nebo voda párátko,nit a igelitový sáček.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí prso s brusinkami
Recept na Kuřecí prso s brusinkami: Brusinky namočíme do sklenice s pomerančovou šťávou. Šťávu můžeme použít čerstvě vymačkanou z pomerančů, ale také ji můžeme nahradit kupovanou. Prso opláchneme a osušíme. Do sáčku kápneme olej, párkrát otočíme mlýnkem s kořením a dáme polovinu lístků. Na to položíme prso, znova okořeníme a sáček utáhneme. Maso v něm ještě trochu promasírujeme a vše včetně naložených brusinek dáme do lednice uležet do druhého dne. Pokud budeme mít cestu kolem lednice, můžeme maso v sáčku opět promasírovat. Po zaležení prso vyndáme na pracovní desku a delším, úzkým nožem do něj prořízneme hlubokou kapsu. V misce rozmícháme sýr, přidáme polovinu z naložených brusinek, lehce osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme a natlačíme do připravené kapsy. Kapsu zajistíme párátkem a prso pevněji omotáme nití, aby nám při dušení hezky drželo tvar. V hrnci na rozehřátém másle po všech stranách maso prudce osmažíme. Podlijeme pomerančovou šťávou se zbytkem brusinek a pod poklicí slabým varem dusíme doměkka. Během dušení hlídáme množství tekutiny a podle potřeby malinko podlíváme. Z měkkého masa odstraníme nitě a párátko a aby nám maso nevychladlo, znova ho vložíme do šťávy ke kraji hrnce. Silným varem šťávu zredukujeme na hustější omáčku. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a s osmaženým bramborem. Hodí se i hranolky.
Poznámka k receptu na Kuřecí prso s brusinkami: Pokud nemáme jeden velký kus drůbežího masa, klidně můžeme použít dvě kuřecí prsa a do náplně přidat o jeden sýr více. Na mém dalším experimentu jsme si opět pochutnali a já jsem na přílohu zvolila rychlou papiňákovou verzi, která se k tomuto jídlu báječně hodila. http://www.toprecepty.cz/recept/13016-brambory-z-p...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prso s brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 26.07.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 400 g kuřecího prsa/měla jsem z brojlera 200 ml pomerančové šťávy/postačí 100% z krabice 100 g sladkých sušených brusinek 2 smetanové sýry Apetito 8 čerstvých lístků rozmarýnu/kdo má rád,může přidat chilli papričky se solí /používám z mlýnku Kotányi 1 lžíce oleje 1 plátek másla silný cca 1cm sůl,mletý pepř na podlití šťáva, nebo voda párátko,nit a igelitový sáček
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prso s brusinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prso s brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prso s brusinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|