Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě je zařazen v kategorii grilování.
K přípravě Kuřecí prsa v pomerančové šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/měla jsem 380 g 30 g špeku/použila jsem Debrecínský 4 barevný pepř z mlýnku Kotányi tenký plátek másla najemno nastouhaná kůra z ½ poloviny pomeranče 3 lžíce pomerančové šťávy rozmíchané s ½ lžičky Solamylu trochu soli trochu oleje na marinádu 150 ml pomerančové šťávy/použila jsem 100% 2 lžíce sladké sojové omáčky 1 lžička najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru kousek snítky čerstvého rozmarýnu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě: Je krásné počasí, přímo vybízející k naložení a grilování masa. Takže si vytáhneme z kuchyňské linky grilovací pánev, postavíme se ke sporáku a můžeme začít grilovat. Ale napřed si naložíme masíčko. Prsa opláchneme, osušíme, nenaklepáváme a nejlépe přes noc naložíme do marinády smíchané z uvedených surovin. Poté prsa z marinády vytáhneme a osušíme. Po obou stranách je prošpikujeme špekem, který jsme si nakrájeli na širší proužky(fotopostup). Opepříme, mírně osolíme a zlehka vetřeme trochu oleje. Žebra grilovací pánve slabě potřeme olejem a pánev necháme na sporáku na silnějším plameni rozehřát. Položíme prsa a na středně silném plameni grilujeme 8minut. Poté prsa otočíme a grilujeme dalších 8minut. Než se nám maso ugriluje, připravíme si ze zbytku marinády šťávu. Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přidáme plátek másla. Necháme kůru 2minutky rozvonět, přilijeme marinádu a na silném plameni necháme 3minuty probublat. Přilijeme šťávu ze solamylem a minutku provaříme. Ugrilovaná prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky a klademe na talíř přelitý pikantní šťávou. Můžeme také připravit na obyčejné pánvi za stejně dlouhou dobu. Na pánev dáme přibližně 3lžíce oleje a postup je dále stejný.
Poznámka k receptu na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě: Dana61:Díky,Danuško
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa v pomerančové šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 22.09.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Grilování
- Suroviny: 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/měla jsem 380 g 30 g špeku/použila jsem Debrecínský 4 barevný pepř z mlýnku Kotányi tenký plátek másla najemno nastouhaná kůra z ½ poloviny pomeranče 3 lžíce pomerančové šťávy rozmíchané s ½ lžičky Solamylu trochu soli trochu oleje na marinádu 150 ml pomerančové šťávy/použila jsem 100% 2 lžíce sladké sojové omáčky 1 lžička najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru kousek snítky čerstvého rozmarýnu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa v pomerančové šťávě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
|
|