RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě, recepty Kuřecí prsa v pomerančové šťávě, Kuřecí, prsa, pomerančové, šťávě


Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě

Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě je zařazen v kategorii grilování. K přípravě Kuřecí prsa v pomerančové šťávě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/měla jsem 380 g 30 g špeku/použila jsem Debrecínský 4 barevný pepř z mlýnku Kotányi tenký plátek másla najemno nastouhaná kůra z ½ poloviny pomeranče 3 lžíce pomerančové šťávy rozmíchané s ½ lžičky Solamylu trochu soli trochu oleje na marinádu 150 ml pomerančové šťávy/použila jsem 100% 2 lžíce sladké sojové omáčky 1 lžička najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru kousek snítky čerstvého rozmarýnu.

Kuřecí prsa v pomerančové šťávě
Zvětšit obrázek

Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě

Recept na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě:
Je krásné počasí, přímo vybízející k naložení a grilování masa. Takže si vytáhneme z kuchyňské linky grilovací pánev, postavíme se ke sporáku a můžeme začít grilovat. Ale napřed si naložíme masíčko. Prsa opláchneme, osušíme, nenaklepáváme a nejlépe přes noc naložíme do marinády smíchané z uvedených surovin. Poté prsa z marinády vytáhneme a osušíme. Po obou stranách je prošpikujeme špekem, který jsme si nakrájeli na širší proužky(fotopostup). Opepříme, mírně osolíme a zlehka vetřeme trochu oleje. Žebra grilovací pánve slabě potřeme olejem a pánev necháme na sporáku na silnějším plameni rozehřát. Položíme prsa a na středně silném plameni grilujeme 8minut. Poté prsa otočíme a grilujeme dalších 8minut. Než se nám maso ugriluje, připravíme si ze zbytku marinády šťávu. Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru a přidáme plátek másla. Necháme kůru 2minutky rozvonět, přilijeme marinádu a na silném plameni necháme 3minuty probublat. Přilijeme šťávu ze solamylem a minutku provaříme. Ugrilovaná prsa nakrájíme šikmým řezem na plátky a klademe na talíř přelitý pikantní šťávou. Můžeme také připravit na obyčejné pánvi za stejně dlouhou dobu. Na pánev dáme přibližně 3lžíce oleje a postup je dále stejný.

Poznámka k receptu na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě:
Dana61:Díky,Danuško

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa v pomerančové šťávě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 22.09.2013
  • Počet porcí: 2
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Grilování
  • Suroviny: 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže/měla jsem 380 g 30 g špeku/použila jsem Debrecínský 4 barevný pepř z mlýnku Kotányi tenký plátek másla najemno nastouhaná kůra z ½ poloviny pomeranče 3 lžíce pomerančové šťávy rozmíchané s ½ lžičky Solamylu trochu soli trochu oleje na marinádu 150 ml pomerančové šťávy/použila jsem 100% 2 lžíce sladké sojové omáčky 1 lžička najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru kousek snítky čerstvého rozmarýnu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa v pomerančové šťávě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa v pomerančové šťávě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa v pomerančové šťávě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist