|
Recept na Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády
Recept na Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa 1 lžíce oleje+1 silnější plátek másla na smažení 2 zralé meruňky nakrájené na osminky do šťávy na závěr sůl na dochucení alobal na zabalení hotového masa na marinádu 70 ml bílého vína 10 lístků čerstvého rozmarýnu nakrájeného nadrobno 1 lžíce oleje 2 lžíce chilli sladké omáčky 1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády 1 vrchovatá lžíce rybízové marmelády ¾ lžičky citronového pepře ¼ lžičky sušeného česneku.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády
Recept na Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády: Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Odkorojíme menší, boční části a do velkých zbylých kusů masa nařízneme hlubší zářezy do tvaru mřížky. Vezmeme si mezi prsty špetičku citronového pepře, nasypeme do zářezů a stejně tak nasypeme špetku nasekaného rozmarýnu. Z uvedených surovin si umícháme marinádu, vložíme do ní okořeněná prsa a necháme alespoň 2hodiny marinovat. Pokud nespěcháme, můžeme nechat v lednici marinovat i do druhého dne. Prsa z marinády vytáhneme, lehce osolíme a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým tukem. Poté plamen stáhneme a dopékáme z každé strany přibližně 5minut. Měkká prsa zabalíme do alobalu a uchováme v teple. Do výpeku nalijeme zbytek marinády, přidáme nakrájené meruňky a necháme 4minuty provařit. Dle potřeby dochutíme, nalijeme na talíř a přidáme odpočaté maso z alobalu. Jako příloha se hodí různě osmažené brambory,nebo obyčejný toustový chleba, který proženeme toustovačem a lehce potřeme čenekem.
Poznámka k receptu na Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády: V tomto už opravdu únavném počasí vymýšlím různé rychlovky, které nazaberou moc času u sporáku. Z dostupných surovin jsem ušudlala marinádu a pochutnali jsme si:-) Našla jsem tady podobné recepty, které přidávám, ať je z čeho vybírat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 03.10.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 2 kuřecí prsa 1 lžíce oleje+1 silnější plátek másla na smažení 2 zralé meruňky nakrájené na osminky do šťávy na závěr sůl na dochucení alobal na zabalení hotového masa na marinádu 70 ml bílého vína 10 lístků čerstvého rozmarýnu nakrájeného nadrobno 1 lžíce oleje 2 lžíce chilli sladké omáčky 1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády 1 vrchovatá lžíce rybízové marmelády ¾ lžičky citronového pepře ¼ lžičky sušeného česneku
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa v marinádě z okořeněné marmelády
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|