|
Recept na Kuřecí prsa v broskvové omáčce
Recept na Kuřecí prsa v broskvové omáčce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí prsa v broskvové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsa sůl, pepř 2 větvičky čerstvého rozmarýnu 0,5 l vody nebo vývaru 2 lžíce hladké mouky 100ml smetany ke šlehání 3 broskve 2 střední cibule 1 lžička másla, 1 lžička olivového oleje 1/2 lžičky ostré papriky a 1/2 sladké papriky zakysaná smetana k podávání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí prsa v broskvové omáčce
Recept na Kuřecí prsa v broskvové omáčce: Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. Z každého prsa vytvoříme asi 3 nebo 4 kusy. Připravíme si oloupanou cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, maso krátce opečeme, odhrneme jej na jednu polovinu pánve, abychom mohly dát cibuli na dno, a ni teprve kuřecí kousky. Osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, opatrně zalijeme asi 200ml vody (nebo vývaru) a necháme pod poklicí dusit. Dvě broskve oloupeme a nožem nakrájíme na malé kostičky. Kdo chce může broskve rozmixovat, aby se lépe tvořila omáčka. Broskve přidáme k masu, ochutíme paprikou a popř. přidáme vody. Po cca deseti minutách odebereme 1 naběračku šťávy ve které maso dusíme, tu opatrně promícháme s moukou a smetanou. Vlijeme zpět k masu a mícháme, aby omáčka zhoustla. Před podáváním z omáčky "vylovíme" rozmarýn. Poslední broskev připravíme k podávání. Na každou porci masa dáme vrchovatou lžička zakysané smetany a plátky čerstvé broskve.
Poznámka k receptu na Kuřecí prsa v broskvové omáčce: Jako přílohu bych doporučila rýži, ale určitě by šly brambory, široké nudle nebo kuskus. Při použití sušeného rozmarýnu, bych dala o větvičku více.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa v broskvové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: --ReNi--
- Datum vložení: 12.09.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí prsa sůl, pepř 2 větvičky čerstvého rozmarýnu 0,5 l vody nebo vývaru 2 lžíce hladké mouky 100ml smetany ke šlehání 3 broskve 2 střední cibule 1 lžička másla, 1 lžička olivového oleje 1/2 lžičky ostré papriky a 1/2 sladké papriky zakysaná smetana k podávání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa v broskvové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa v broskvové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa v broskvové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|