|
Recept na Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou
Recept na Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 ks kuracie prsia – nakrájať na kocky alebo slížiky 4 strúčiky cesnaku – nakrájať na tenké kolieska 1 menšia červená cibuľa – nakrájať nadrobno 1ks kyslá smotana (200ml) 1ks syr v črievku (napr. Bambino) alebo 5-6ks syrových trojuholníkov 2PL rajčinového pretlaku 200g šampiňónov – nakrájať na väčšie kúsky cca 100ml vody (len ak treba riediť omáčku) olivový olej ½ ČL oregana ½ ČL drvenej rasce ½ ČL vegety ¼ ČL chilli korenia soľ, mleté čierne korenie príloha – 1 balenie gnocchi (500g).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou
Recept na Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou: Na 2PL oleja osmažíme cibuľku a keď začne mäknúť pridáme cesnak, premiešame a po chvíli vložíme kuracie prsia. Opekáme na vyššej teplote asi 10minút. Potom osolíme (solíme radšej menej – záleží aký dávame syr), okoreníme, pridáme oregano, rascu, vegetu, chilli a čierne mleté korenie. Ešte chvíľku opekáme a potom pridáme celý syr z črievka, kyslú smotanu a pretlak. Poriadne rozmiešame, privedieme do varu a následne uberieme teplotu, aby sa nám to len pomaly dusilo. Nezabudnite to ale častejšie miešať, aby to neprihorelo. Ak sa vám to zdá príliš husté prilejte trošku vody, ale nie príliš veľa, lebo keď pridáte šampiňóny, tie tiež pustia trochu vody. Takže dusíme to spolu ďalších 5-10 minút, pokiaľ nie je mäso úplne uvarené. Potom pridáme šampiňóny a opäť necháme podusiť, ale už nie príliš dlho. My máme radšej, keď sú hríbiky ešte trošku “chrumkavé”, ale nie surové. Počas varenia si v osolenej vode vyvaríme gnocchi (alebo iné cestoviny podľa chuti, napr. penne alebo kolienka) ktoré po uvarení scedíme a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Na tanier si potom dáme gnocchi a zalejeme teplou omáčkou s kuracím mäskom. Na vrch môžeme posypať troškou drhnutej mozzarelly a čerstvou pažítkou.
Poznámka k receptu na Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou: Tip: Ak máte ešte chvíľku čas, tak vyskúšajte vo veľkom hrnci spolu premiešať gnocchi aj kura s omáčkou a všetko spolu dať do vopred maslom vymastenej zapekacej misy, posypte drhnutým syrom a zapečte v rúre (10-15minút). My sme už boli hladní a tak nebol čas na nejaké to zapekanie... http://www.gurman.estranky.sk
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: gurmanka
- Datum vložení: 04.06.2011
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 ks kuracie prsia – nakrájať na kocky alebo slížiky 4 strúčiky cesnaku – nakrájať na tenké kolieska 1 menšia červená cibuľa – nakrájať nadrobno 1ks kyslá smotana (200ml) 1ks syr v črievku (napr. Bambino) alebo 5-6ks syrových trojuholníkov 2PL rajčinového pretlaku 200g šampiňónov – nakrájať na väčšie kúsky cca 100ml vody (len ak treba riediť omáčku) olivový olej ½ ČL oregana ½ ČL drvenej rasce ½ ČL vegety ¼ ČL chilli korenia soľ, mleté čierne korenie príloha – 1 balenie gnocchi (500g)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí prsa s krémovou sýrovo-rajčatovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|