|
Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"
Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma" je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Kuřecí plátky s příchutí"Znojma" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí plátky 100 g gazdovské slaniny 1 větší cibule 2 větší mrkve 5 větších sladkokyselých okurek 20 kuliček pepře 1 kostka slepičího bujónu 1 PL plnotučné hořčice 1 PL hladké mouky 1 PL oleje trošku soli a práškové sladké papriky na poprášení masa.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"
Recept na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma": Do 2 dl vody si dáme nejlépe do vajíčka na vyluhování sypaného čaje na 10 minut vyvařit 20 kuliček celého pepře. Mezitím si přes potravinářskou folii naklepeme opláchnuté, osušené plátky masa a zlehka je po obou stranách osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Očistíme si mrkev a cibuli. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, okurky a slaninu nakrájíme na drobnější kostičky. Do papiňáku na rozehřátý olej dáme cibuli společně se slaninou a necháme chvilku cca 3 minuty restovat. Pak vložíme plátky masa a necháme je z obou stran zatáhnout (až dostanou šedavou barvu-2+2 minuty z každé strany). Poté k masu přisypeme nakrájenou mrkev a okurky, rozdrobíme kostku bujónu, podlijeme vývarem z pepře, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na mírném plameni vaříme 10 minut. Hrnec odstavíme z plamene, vypustíme opatrně přerušovaným nadzvedáváním ventilu vzduch a pak poklici odstraníme. Z hrnce vyjmeme maso a část zeleniny bokem na talíř a zbytek zeleniny se šťávou ponorným mixerem rozmixujeme. V půl litru studené vody si rozmícháme polévkovou lžíci hladké mouky, rozmixovanou šťávu uvedeme k varu a za stálého míchání vodu s moukou vlijeme do hrnce. Přidáme hořčici a vše za stálého míchání provařujeme ještě 10 minut. Do hotové omáčky vložíme maso se zeleninou, necháme prohřát a můžeme podávat. Jako příloha se hodí rýže, může být i houskový knedlík.
Poznámka k receptu na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma": Pokud nemáme papiňák (tlakový hrnec), děláme ve větším kastrolu, postup je stejný, jen dobu dušení protáhneme na 25minut. Omáčka má chuť jako u Znojemské hovězí pečeně, je chutná a pikantní, jen místo hovězího masa, které je celkem drahé, máme drůbeží a pochutnáme si skoro stejně:-) Já jsem si vykostila kuřecí stehna a kosti s odřezky a kůží jsem použila na polévku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátky s příchutí"Znojma", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 28.12.2011
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 4 kuřecí plátky 100 g gazdovské slaniny 1 větší cibule 2 větší mrkve 5 větších sladkokyselých okurek 20 kuliček pepře 1 kostka slepičího bujónu 1 PL plnotučné hořčice 1 PL hladké mouky 1 PL oleje trošku soli a práškové sladké papriky na poprášení masa
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátky s příchutí"znojma",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátky s příchutí"Znojma" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátky s příchutí"Znojma"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|