|
Recept na Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci
Recept na Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí stehenní řízky nebo prsní, koření vhodné na kuřecí maso - měla jsem na kuřecí steak s červeným pepřem, sůl, 300 g rýže, 500 ml drůbežího vývaru - možno i z kostky, 500 g syrových brambor, 100 g mražené zeleniny - směs ( nechala jsem mírně rozmrznout), 120 g tvrdého sýra,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci
Recept na Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci: 300 g rýže (je to 1,5 hrnku o obsahu 250 ml), propláchneme horkou vodou, necháme okapat, vložíme do namočeného římského hrnce a zalijeme 2 hrnky vlažného drůbežího vývaru, který je dostatečně slaný a ochucený. Na rýži s vývarem dáme brambory nakrájené na větší kostky, zeleninu a poklademe maso, které jsme naklepali, osolili a okořenili. Vše zasypeme strouhaným sýrem, přiklopíme víkem, vložíme do studené trouby a teplotu pak postupně zvyšujeme. Mám troubu plynovou. V posledních 5 - 10 minutách víko odstraníme a dopečeme, až se sýr mírně zbarví. Celková doba přípravy záleží na teplotě trouby, já připravovala 1 hodinu. Brambory a zelenina se nesolí, stačí ten vývar. Nepoužila jsem žádný tuk.
Poznámka k receptu na Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci: Toto množství je na 4 opravdu hodně veliké porce, tak si už každý musí množství upravit. Spíš bych přidala jeden plátek masa a množství by bylo tak akorát pro 5 osob. Rychlost přípravy a výsledná chuť mě příjemně překvapila. Můžeme přidat jako přílohu nějaký zeleninový salát, nejspíše zelný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 05.03.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí stehenní řízky nebo prsní, koření vhodné na kuřecí maso - měla jsem na kuřecí steak s červeným pepřem, sůl, 300 g rýže, 500 ml drůbežího vývaru - možno i z kostky, 500 g syrových brambor, 100 g mražené zeleniny - směs ( nechala jsem mírně rozmrznout), 120 g tvrdého sýra,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátky na rýži a zelenině v římském hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|