|
Recept na Kuřecí plátek s ananasem a játry
Recept na Kuřecí plátek s ananasem a játry je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí plátek s ananasem a játry budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí prsní řízky nebo stehenní steaky - můžeme použít i vepřové kotlety nebo kýtu - na 1 porci 100-150 g , sůl, kari koření nebo jiné - např.steakové, 3/4 - 1 zarovnaná lžíce hladké mouky tj. zhruba 8 - 10 g, celkově zhruba 3 lžíce oleje, 4 kolečka ananasu z kompotu, 100 - 150 g kuřecích jater, 1 lžíci kečupu..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí plátek s ananasem a játry
Recept na Kuřecí plátek s ananasem a játry: Kuřecí prsíčka nebo jiné maso naklepeme - prsní řízky jen velmi lehce, osolíme, okořeníme kari kořením nebo jiným, dle vlastní chuti a prudce opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, chvilku restujeme a zalijeme trochou studené vody, mícháme, necháme zavařit, vrátíme zpět maso a necháme mírně dusit, až je maso měkké. Zvlášť na zbytku oleje si prudce orestujeme nadrobno nakrájená kuřecí játra, osolíme, přidáme 1 lžíci kečupu a už mírněji prohřejeme. Ananas zlehka prohřejeme buď na pánvičce s kouskem másla nebo na snížený výkon v mikrovlné troubě.Já mám raději lehce opečený. Na talíř dáváme na maso kolečko ananasu a doprostřed kopeček jater. K tomu brambory, hranolky, opékané brambory apd. a zeleninová obloha.
Poznámka k receptu na Kuřecí plátek s ananasem a játry: Koření si můžeme použít podle svých zvyklostí, taktéž si můžeme jinak připravit játra, třeba vůbec nedávat kečup, jen je orestovat, nebo přidat trochu anglické slaniny apd. Taky by šla po orestování jen malinko zaprášit moukou, přidat trošku vody a podusit je. Je to celkem rychle připravený oběd.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí plátek s ananasem a játry, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 07.09.2008
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí prsní řízky nebo stehenní steaky - můžeme použít i vepřové kotlety nebo kýtu - na 1 porci 100-150 g , sůl, kari koření nebo jiné - např.steakové, 3/4 - 1 zarovnaná lžíce hladké mouky tj. zhruba 8 - 10 g, celkově zhruba 3 lžíce oleje, 4 kolečka ananasu z kompotu, 100 - 150 g kuřecích jater, 1 lžíci kečupu.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí plátek s ananasem a játry,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí plátek s ananasem a játry - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí plátek s ananasem a játry
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|