|
Recept na Kuřecí perkelt I.
Recept na Kuřecí perkelt I. je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí perkelt I. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí stehna (horní) s kůží, olej na opečení, 100 g másla, 2 cibule, 1 pol. lžíce hladké mouky, 1 pol. lžíce mleté sladké maďarské papriky, 200 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky), 2 rajčata, olej na orestování, 100 g zakysané smetany na ozdobení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí perkelt I.
Recept na Kuřecí perkelt I.: kuřecí stehna vykostíme, naporcujeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme je na pánvi na oleji prudce z obou stran. V kastrolu rozehřejeme máslo, dozlatova osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme mouku, mletou papriku a krátce orestujeme. Přilijeme 500 ml vody nebo drůbežího vývaru, zamícháme, vložíme kousky masa a 10 minut podusíme. Přidáme smetanu, necháme projít varem, dochutíme solí a pepřem. Rajčata bez semen a vyjádřincované papriky nakrájené na větší kostky, prudce a krátce orestujeme. Maso přeléváme omáčkou (pozor, maďarské omáčky nejsou vůbec husté), ozdobíme restovanou zeleninou.
Poznámka k receptu na Kuřecí perkelt I.: jako přílohu zvolíme vynikající noky.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí perkelt I., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 15.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí stehna (horní) s kůží, olej na opečení, 100 g másla, 2 cibule, 1 pol. lžíce hladké mouky, 1 pol. lžíce mleté sladké maďarské papriky, 200 ml smetany, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 paprikový lusk (nejlépe mix červené, zelené a žluté papriky), 2 rajčata, olej na orestování, 100 g zakysané smetany na ozdobení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí perkelt i.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí perkelt I. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí perkelt I.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|