|
Recept na Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví
Recept na Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
400 g kuřecích stehenních řízků 100 g jáhel 560 g mrkve 200g sterilovaného hrášku 40 g cibule 40 g tvrdého sýra 100 g polotučného jogurtu 40 g zakysané smetany 40 g anglické slaniny sůl bílý pepř sušený zázvor kari česnek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví
Recept na Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví: Kuřecí nugety: Kuřečí řízky nakrájíme na nugety, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku, které vytvoříme smícháním bílého jogurtu, najemno nastrouhaného sýra, špetky kari koření a soli. Nugety vložíme do pekáče a pečeme při 170°C cca 35 minut (já pekla 50 minut) Jáhlová kaše: Proprané jáhly uvaříme doměkka a pokud zůstala přebytečná voda, tak zcedíme a přidáme do pánve, ve které jsme předem osmahli slaninu s cibulí. Promícháme, dochutíme solí, pepřem, česnekem a vmícháme sterilovaný hrášek. Dušená mrkev: Očištěnou a nakrájenou nebo jemně nastrouhanou mrkev uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme, případně rozmixujeme na pyré (já nemixovala) a ochutíme bílým pepřem, špetkou zázvoru, případně dosolíme. Těsně před podáním dáme navrch nebo vmícháme zakysanou smetanu. Pro dietnější formu vynecháme anglickou slaninu (nahradíme ji olejem), zakysanou smetanu a použijeme tvrdý sýr do 30% t.v s.
Poznámka k receptu na Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví: Zdroj: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí. Mírně upraveno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: pipre (Jana)
- Datum vložení: 16.09.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 400 g kuřecích stehenních řízků 100 g jáhel 560 g mrkve 200g sterilovaného hrášku 40 g cibule 40 g tvrdého sýra 100 g polotučného jogurtu 40 g zakysané smetany 40 g anglické slaniny sůl bílý pepř sušený zázvor kari česnek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí nugety pečené v jogurtu s jáhlovou kaší a dušenou mrkví
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|