|
Recept na Kuřecí na slanině a šalvěji
Recept na Kuřecí na slanině a šalvěji je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí na slanině a šalvěji budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí prsa rozkrojená na slabší plátky ( možno použít i plátky stehenní) 150g slaniny 150g malých žampionů pár lísků čerstvé šalvěje 100 ml bílého vína kousek másla hladká mouka na posypání masa pepř ( já jsem použila pařížský pepř od Antonína - pepř, paprika, směs bylin, špetka cukru) sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí na slanině a šalvěji
Recept na Kuřecí na slanině a šalvěji: Plátky masa osolíme, okořeníme pepřem a obalíme v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. Na suché pánvi nejprve vypražíme dokřupava plátky slaniny, které vyjmeme a odložíme stranou. Pokud máme málo vypečeného tuku, přilijeme pár kapek oleje a orestujeme pokrájené žampiony, osolíme. Také žampiony dáme stranou. Na stejné pánvi opečeme kuřecí plátky z obou stran, podlijeme vínem a přihodíme lístky šalvěje. Necháme zcela odpařit, podlijeme trochu vodou nebo kuřecím vývarem a přiklopené dusíme cca 10 minut. Poté k masu přidáme zpět žampiony, kousek másla na zjemnění a nakonec nalámanou slaninu. Už pouze rychle prohřejeme, aby nám slanina přiliš nezvlhla a zůstala křupavá.
Poznámka k receptu na Kuřecí na slanině a šalvěji: Podáváme s kuskusem nebo různými bramborovými variacemi. Kdo nemá šalvěj, může nahradit rozmarýnem, chuť bude samozřejmě rozdílná, ale také dobrá :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí na slanině a šalvěji, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
- Datum vložení: 31.05.2013
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí prsa rozkrojená na slabší plátky ( možno použít i plátky stehenní) 150g slaniny 150g malých žampionů pár lísků čerstvé šalvěje 100 ml bílého vína kousek másla hladká mouka na posypání masa pepř ( já jsem použila pařížský pepř od Antonína - pepř, paprika, směs bylin, špetka cukru) sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí na slanině a šalvěji,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí na slanině a šalvěji - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí na slanině a šalvěji
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|