|
Recept na Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou
Recept na Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g kuřecích stehenních řízků, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 150 g čerstvé nebo mražené růžičkové kapusty, 30 g nivy, 1 velký stroužek česneku - možno i vynechat, 10 g = 1 lžíce hladké mouky, zhruba 1 dl drůbežího vývaru + 1 dl mléka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou
Recept na Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou: Růžičkovou kapustu očistíme, vložíme do vařící osolené vody, uvaříme do měkka a růžičky vyjmeme. Maso nakrájíme na hrubší nudličky, mírně osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji až zase do tuku. Maso shrneme k okraji, doprostřed přidáme mouku, kterou chvíli osmahneme - jako jíšku a pak vše zalijeme vývarem a mlékem. Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a přidáme kousek drůbeží bujónové kostky. Ale pozor pak na sůl. Mícháme až do varu a necháme zvolna provářet za občasného promíchání zhruba 10 - 15 minut. Tekutiny si dáme dle potřeby. Pak přidáme nastrouhanou nebo rozdrobenou nivu, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek, necháme zase chvíli mírně provářet, přidáme růžičkovou kapustu, tu jen prohřejeme, vše dochutíme a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou: Pokud chceme na pokrm použít méně tuku, tak maso orestujeme jen na 1/2 lžíci oleje a mouku rozkvedláme v části tekutiny a tím zahustíme, necháme dobře provařit. Můžeme přidat i trochu sladké smetany, ale já dělala jak je psáno v receptu. Jídlo je rychle připravené, dělala jsem ve woku. Místo nivy jde použít i tavený sýr, ale chuť bude jiná. Hustotu si upravíme podle sebe přidáním tekutiny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 07.01.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 200 g kuřecích stehenních řízků, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 150 g čerstvé nebo mražené růžičkové kapusty, 30 g nivy, 1 velký stroužek česneku - možno i vynechat, 10 g = 1 lžíce hladké mouky, zhruba 1 dl drůbežího vývaru + 1 dl mléka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a nivou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|