|
Recept na Kuřecí křidla v pepřové marinádě
Recept na Kuřecí křidla v pepřové marinádě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí křidla v pepřové marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg kuřecích křídel čerstvě umletý pepř - černý, bílý, zelený, růžový červená mletá uzená paprika slunečnicový olej, sušená hořčice máslo, máslová jíška, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí křidla v pepřové marinádě
Recept na Kuřecí křidla v pepřové marinádě: Kuřecí křídla zbavíme kostnatých koncových špiček (nevyhazujeme, použijeme při pečení k chuťovému zesílení výpeku). Křídla dále naporcujeme v kloubu ještě na polovic. V míse s 1 dl slunečnicového oleje si rozmícháme 1 lžičku čerstvě mletého nebo utlučeného pepře všech druhů, 1 lžičku sušené hořčice, ½ lžičky čerstvě mleté mořské soli a ½ lžičky uzené mleté červené papriky. Naporcovaná kuřecí křídla vložíme do mísy a ručně promícháme dokonale s marinádou. Uložíme do chladna a necháme marinovat nejlépe do druhého dne. Na pečení použijeme vetší pekáč s poklopem a ideálně s mřížkou bránící přichytávání ke dnu pekáče. Na dno pekáče vložíme odřezané kostnaté špičky kuřecích křídel, podlijeme vodou a vložíme mřížku. Na mřížku trpělivě vyskládáme naporcovaná křídla. Pečeme zakryté úplně do měkka a skoro zlatova. Na posledních 15 minut pečeme odkryté pro vytvoření křupavého povrchu. Výpek scedíme a velmi lehce zahustíme kouskem máslové jíšky a necháme šťávu 10 minut prohřát. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu na Kuřecí křidla v pepřové marinádě: Na „spláchnutí“ pepře po konzumaci porce, je pivo více méně pro strávníka nutností :), ale určitě příjemnou :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí křidla v pepřové marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 08.10.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kg kuřecích křídel čerstvě umletý pepř - černý, bílý, zelený, růžový červená mletá uzená paprika slunečnicový olej, sušená hořčice máslo, máslová jíška, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí křidla v pepřové marinádě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí křidla v pepřové marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí křidla v pepřové marinádě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|