|
Recept na Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku
Recept na Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
STROUHÁNÍ: Vejce 1ks, hrubá mouka asi 150g. Kuřecí křídla 10ks, máslo 4 lžíce, drůbeží vývar/nebo z kostky asi 500ml, sůl,pepř mletý, paprika mletá sladká 1 lžíce, rajč.protlak 1 lžička, cibule střední 1ks..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku
Recept na Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku: Kuř.křídla očistíme,osolíme a zlehka opepříme,zaprášíme mletou paprikou,přidáme protlak,promícháme a zprudka opečeme na 2 lžících másla.Podlijeme mírně vodou,přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě do měkka(dle potřeby podléváme). Mezitím vypracujeme z mouky a vajíčka tuhé těsto.Nastrouháme z něj na slzičkovém struhadle drobení a necháme proschnout. Když jsou křídla hotová,tak v kastrolku(nebo pekáčku)zpěníme na 2lžících másla nadrobno nakrájenou cibuli do sklovata,přisypeme oschlé strouhání,osmahneme a podlijeme vývarem. Do takto připraveného strouhání vložíme hotová kuřecí křídla i se šťávou,dle potřeby dosolíme,přikryjeme poklicí a vložíme do předehřáté trouby(175°C) a podusíme aby strouhání neplavalo,ale vytvořila se šťávička.
Poznámka k receptu na Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku: Recept mám z kuchařky-Drůbež-a je to jídlo mnou často dělané tudíž odzkoušené a velmi dobré až "žravé" a syté.Při konečné úpravě v troubě se chuti příjemně prolnou a strouhání je krásně šťavnaté.My se synem k tomu už žádnou přílohu nepotřebujeme,manžel si dává chléb.Protlak jsem si do receptu přidala já,jak kvůli barvě tak kvůli chuti.Měli jsme je včera k večeři a synek snědl 3 křídla a hromadu strouhání a ještě u toho chválil.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 04.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: STROUHÁNÍ: Vejce 1ks, hrubá mouka asi 150g. Kuřecí křídla 10ks, máslo 4 lžíce, drůbeží vývar/nebo z kostky asi 500ml, sůl,pepř mletý, paprika mletá sladká 1 lžíce, rajč.protlak 1 lžička, cibule střední 1ks.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí křidélka s dušeným strouháním po maďarsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|