|
Recept na Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem
Recept na Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rýže: - 0,5kg kuřecích stehenních řízků - 1 střední cibule - 1 kuřecí bujón - 0,5kg dlouhozrnné rýže - 2 lžíčky kari - sůl - olej Bešamelový přeliv: - 2cm másla - 3 lžíce hladké mouka - sůl - 3 lžičky kari - 3dcl mléka - 1/2 kelímku zakysané smetany (nemusí být).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem
Recept na Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem: Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta, cibuli nadrobno a společně opečeme na troše oleje. Přidáme syrovou rýži a společně vše chvíli orestujeme, poté zalijeme vývarem z bujónu, přidáme kari a sůl. Tekutina by měla být cca 1cm nad rýži s masem. Celý kastrol vložíme do trouby předehřáté na 200°C a cca 40 min. pečeme nepřikryté. Po 30 min rýži lehce nakypříme a 10 min. ještě dáme „dosušit“. Na másle zpěníme mouku, zalijeme studeným mlékem a provaříme bešamel, který ochutíme kari a solí, ke konci vmícháme zakysanou smetanu. Množství ingrediencí na bešamel zpětně odhaduji, možná trochu více mouky či méně mléka :), ale rozhodně by měl být výrazné kari chuti (ne jen přibarvit)
Poznámka k receptu na Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem: Toto jídlo vaříval táta, jen na něj používal celé kuře, které uvařil, maso obral a vmíchal do cibulky a dále už snad skoro stejně :) Recept jsem si kdysi napsala, ale kdoví, kam se zatoulal, takže jsme vzpomínala...a snad se i trefila :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: isindy (Ivana)
- Datum vložení: 07.09.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Rýže: - 0,5kg kuřecích stehenních řízků - 1 střední cibule - 1 kuřecí bujón - 0,5kg dlouhozrnné rýže - 2 lžíčky kari - sůl - olej Bešamelový přeliv: - 2cm másla - 3 lžíce hladké mouka - sůl - 3 lžičky kari - 3dcl mléka - 1/2 kelímku zakysané smetany (nemusí být)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí kari rýže s bešamelovým přelivem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|