|
Recept na Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině
Recept na Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kuřecích jater 2 lžíce sádla sůl, pepř Na marinádu: 2 lžíce hrubozrnné hořčice 4 lžíce čínské sladkokyselé marinády 2 lžíce oleje Na zeleninovou směs: 3 barevné papriky 3 větší rajčata 2-3 feferonky svazek naťové cibulky svazek čerstvého oregána ( dobromysl ) 4 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce balzamikového octa lžička třtinového nebo krystalového cukru sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině
Recept na Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině: Nejdříve si připravíme játra. Mražené rozmrazíme, odstraníme blanky, tuk, případné krevní sraženiny, omyjeme a důkladně papírovýma utěrkama osušíme. Překrájíme napůl a vložíme do misky, ve které budeme marinovat. K játrům přidáme marinádu, hořčici, natrhané lístky oregána, olej a rukama důkladně promícháme. Mezitím, co se nám játra marinují, připravíme zeleninu. Na hlubší pánvi si rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou cibulku ( pouze bílou část, zelenou si ponecháme na později )a necháme zesklovatět. Dále nadrobno nakrájené feferonky, česnek na plátky. Restujeme do rozvonění česneku. Přidáme papriky nakrájené na proužky a krátce cca 10 min. smažíme. Osolíme, příp. i opepříme. Poté zeleninu přendáme do misky, pánev vytřeme papírovou utěrkou, kápneme do ní trochu oleje a přidáme na osminky nebo čtvrtky ( podle velikosti ) rajčata. Osolíme, přisypeme cukr a zprudka 5 minut restujeme, pokud se nám z rajčátek neuvolní šťáva, kterou vzápětí zase na plameni zredukujeme. Přidáme ocet a necháme odpařit. Zeleninu z misky přidáme k rajčatům. Na druhou pánev dáme rozpálit sádlo, poté přidáme játra i s marinádou. Klademe je vedle sebe a zprudka opečeme z obou stran cca 3 min. z každé. Osolíme, opepříme, vybereme děrovanou lžící a přidáme k zelenině. Zelenou nať z cibule nakrájíme na kolečka, přidáme do pánve a společně všechno prohřejeme. Podle chuti dosolíme, případně opepříme. Podáváme s rýží, kuskusem nebo přikusujeme čerstvé pečivo. Výsledná chuť je příjemně sladkokyselá a decentně pikantní.
Poznámka k receptu na Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině: Ještě, že jsou tady ty podobné recepty!! Jinak bych tenhle nádherný recept zazdila!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 12.07.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 500 g kuřecích jater 2 lžíce sádla sůl, pepř Na marinádu: 2 lžíce hrubozrnné hořčice 4 lžíce čínské sladkokyselé marinády 2 lžíce oleje Na zeleninovou směs: 3 barevné papriky 3 větší rajčata 2-3 feferonky svazek naťové cibulky svazek čerstvého oregána ( dobromysl ) 4 stroužky česneku 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce balzamikového octa lžička třtinového nebo krystalového cukru sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí játra v marinádě na pikantní zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|