|
Recept na Kuřecí jáhloto
Recept na Kuřecí jáhloto je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí jáhloto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuřecí stehna – počet dle strávníků - já měla 6) sáček mražené kukuřice a hrášku 6 cherry rajčátek, 2 papriky 2 stroužky česneku, česnek s bylinkami – Kotanyi, rozmarýn citronový pepř a citronový olej (Kaufland) špenát - 6 kostek (kostku na stehno asi) strouhaný sýr uvařené jáhly vejce na volská oka - 1 na porci tuk na vaření (já použila Ceres soft) syrová zelenina na ozdobu, bylinky ( já použila rajčata, papriku, bazalku, libeček).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí jáhloto
Recept na Kuřecí jáhloto: Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme kapsu ostrým nožem) a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Stehýnka poté upečeme do zlatova asi 35 min.) Po upečení je obereme z kosti, kdo chce, odstraní i kůži. Na rozpálený tuk vhodíme špenát, kukuřici, hrášek, rajčata a papriku a necháme restovat cca 10 min. Vložíme prohřát uvařené jáhly – uvařili jsme dle návodu na sáčku, a vmícháme upečené kuřecí maso. Necháme asi 10 minut spojit chutě. Na talíři posypeme sýrem. Obložíme zeleninou a bylinkami. Vynikající obměna mého manžela – usmažené volské oko položíme na zeleninu. Recept je můj výmysl, dle lékaře mám jáhly jíst co nejčastěji ;-) a jelikož to rodince zachutnalo a dokonce se vymýšlely obměny, myslím, že se mi to povedlo...
Poznámka k receptu na Kuřecí jáhloto: Citronový olej jsem objevila v Kauflandu - je pravda, že je dražší, ale zas ho použijeme jen trochu a ne na běžné smažení, nádherně voní po citronu a ve spojení s citronovým pepřem bude skvělý i k rybám.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí jáhloto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 23.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuřecí stehna – počet dle strávníků - já měla 6) sáček mražené kukuřice a hrášku 6 cherry rajčátek, 2 papriky 2 stroužky česneku, česnek s bylinkami – Kotanyi, rozmarýn citronový pepř a citronový olej (Kaufland) špenát - 6 kostek (kostku na stehno asi) strouhaný sýr uvařené jáhly vejce na volská oka - 1 na porci tuk na vaření (já použila Ceres soft) syrová zelenina na ozdobu, bylinky ( já použila rajčata, papriku, bazalku, libeček)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí jáhloto,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí jáhloto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí jáhloto
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|