|
Recept na Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru
Recept na Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kuřecích srdíček 150 g gazdovské slaniny 300 ml světlého piva 200 ml studené vody 1 pl hladké mouky 1 cibule 1 kl celého kmínu 1 pl sladké papriky 4 kuličky nového koření 10 kuliček pepře sůl,ml.pepř 2 pl pokrájené zelené petrželky na vývar odkrojky ze srdíček 1 cibule 2 stroužky česneku kořenová zelenina kostka kuřecího bujónu,nebo pouze sůl zelené bylinky na závěr vložka do polévky zásmažka z plátku másla a 2pl hl.mouky 1-2 vejce špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru
Recept na Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru: Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno. V rozehřátém hrnci osmahneme slaninu, až začne růžovět, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme srdíčka, orestujeme, přidáme kmín, papriku a promícháme. Vše zalijeme pivem, přidáme nejlépe ve vajíčku na čaj nové koření s pepřem, mírně osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Pod tlakem na slabém plameni vaříme 25minut. Poté hrnec ochladíme a otevřeme. Vytáhneme čajové vajíčko s kořením, vmícháme záklechtku z vody a mouky a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme ještě 10minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s rýží, nebo s knedlíkem. Hodí se i těstoviny. Odkrojené tučnější části ze srdíček dáme do hrnce, přidáme všechnu zeleninu, zalijeme 1l studené vody a vaříme 3/4hodiny. Mezitím si z másla a mouky usmažíme zlatavou zásmažku, do horké vyklepneme vejce, osolíme a prudce zamícháme, jako vaječinu. Zalijeme hotovým vývarem, podle potřeby dochutíme a 10minut povaříme. Přidáme zelené bylinky a můžeme podávat.
Poznámka k receptu na Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru: Děkuji
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 06.02.2013
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 500 g kuřecích srdíček 150 g gazdovské slaniny 300 ml světlého piva 200 ml studené vody 1 pl hladké mouky 1 cibule 1 kl celého kmínu 1 pl sladké papriky 4 kuličky nového koření 10 kuliček pepře sůl,ml.pepř 2 pl pokrájené zelené petrželky na vývar odkrojky ze srdíček 1 cibule 2 stroužky česneku kořenová zelenina kostka kuřecího bujónu,nebo pouze sůl zelené bylinky na závěr vložka do polévky zásmažka z plátku másla a 2pl hl.mouky 1-2 vejce špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuřecí"gazdovská"srdíčka+polévka z vývaru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|