|
Recept na Kuře v zelenině
Recept na Kuře v zelenině je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře v zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g drobných cibulek 8 malých mrkví 2 řapíky celeru 2 pórky 2 lžíce olivového oleje kuře o hmotnosti 1,5–2 kg 430 ml drůbežího vývaru 430 ml suchého bílého vína 2 bobkové listy 2 snítky tymiánu nebo 1 lžičku sušeného 2 snítky čerstvé petrželky sůl a pepř na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře v zelenině
Recept na Kuře v zelenině: Elektrickou troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Pórek, mrkev a celer omyjte, očistěte a pokrájejte asi na pěticentimetrové kousky. Cibulky nechte oloupané v celku nebo je překrojte napůl. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte lžíci oleje a na středním plameni na něm osmahněte cibulky – jen tak, aby chytily barvu. Přidejte ostatní zeleninu a opečte ji dozlatova; mělo by stačit asi pět minut. Pak pomocí děrované naběračky vyjměte všechny kousky a dejte je stranou. Do pánve přilijte zbylý olej a ze všech stran na něm opečte kuře dozlatova. Přitlačujte ho k pánvi pomocí špachtle nebo ploché servírovací lžíce, aby se kůže dostala co nejvíc do kontaktu s rozehřátým tukem. Opečené kuře přeneste do nádoby k dušení. Pokud je třeba, odlijte z pánve přebytečný tuk a přidejte do ní vývar a víno. Odvařte všechny přípečky. Ke kuřeti přidejte osmahnutou zeleninu a přelijte ho připravenou omáčkou z vývaru a vína. Rozložte kolem něj tymián i bobkový list, osolte a opepřete. Na střední drážce v troubě duste kuře pod poklicí asi hodinu a deset minut. Potom vyzkoušejte, zda je upečené (když píchnete kovovou jehlicí do nejsilnější části stehýnka, nevytéká růžová šťáva). Na poslední čtvrthodinu sejměte pokličku, aby se kůrčička mohla vypéct krásně dokřupava. Kuře nechte chvíli stát v kastrolu a pak ho pomocí ostrého nože nebo nůžek naporcujte. Ozdobte petrželovými lístky a podávejte s vařenými bramborami, přelité šťávou a se zeleninou.
Poznámka k receptu na Kuře v zelenině: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře v zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Denisa
- Datum vložení: 23.07.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 250 g drobných cibulek 8 malých mrkví 2 řapíky celeru 2 pórky 2 lžíce olivového oleje kuře o hmotnosti 1,5–2 kg 430 ml drůbežího vývaru 430 ml suchého bílého vína 2 bobkové listy 2 snítky tymiánu nebo 1 lžičku sušeného 2 snítky čerstvé petrželky sůl a pepř na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře v zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře v zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře v zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|