RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuře v bylinkové nádivce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuře v bylinkové nádivce, recepty Kuře v bylinkové nádivce, Kuře, bylinkové, nádivce


Recept na Kuře v bylinkové nádivce

Recept na Kuře v bylinkové nádivce je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuře v bylinkové nádivce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuřecí maso (horní stehna,prsa,..), máslo, sůl, grilovací koření, voda. Nádivka: pečivo, mléko, sůl, vejce, červená cibule (lze i obyčejná) bylinky - bazalka, zel.cibulka, lístek šalvěje, libeček, petrželka, pažitka, dobromysl (zkrátka co kdo rád a co má kdo k dispozici) - vše v hojném množství, mrkev, uzený sýr (nemusí být) - ale hezky voní, anglická slanina (nemusí být)..

Kuře v bylinkové nádivce
Zvětšit obrázek

Recept na Kuře v bylinkové nádivce

Recept na Kuře v bylinkové nádivce:
Kuřecí maso osolíme, z obou stran jemně posypeme gril. kořením a na horkém másle z obou stran opečeme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou asi 15 - 20 min. (dle velikost) mírně dusíme. Mezitím si zvlhčíme pečivo (použila jsem bílou veku a tmavý toust.chléb) mlékem a necháme nasáknout. Bylinky (hodně) si nakrájíme na hrubo, mrkev a sýr si nastrouháme, cibuli si nakrájíme na jemno, osolíme a vmícháme zvlhčené pečivo zbavené přebytečné tekutiny. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, žloutek, důkladně promícháme a dle potřeby dosolíme. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hotové nádivky. Zapékací formu vymažeme máslem, na dno dáme tenkou vrstvu nádivky, na ni rozložíme kuřecí maso a to pečlivě zakryjeme zbytkem nádivky. Navrch rozložíme kousky másla, nebo přelijeme výpekem z kuřecího masa a dáme péci do vyhřáté trouby do zlatova - cca asi 30 min. Nejdřív pod pokličkou pak odkryté. Podáváme s vař.braborem a hlávkovým nebo rajčatovým salátem.

Poznámka k receptu na Kuře v bylinkové nádivce:
Může se použít i maso vykostěné, pak se nemusí tak dlouho dusit a po vychladnudí se může krájet na plátky a podávat za studena jako večeři. Dělala jsem včera jako teplou večeři a věřte nebo ne, já si nejvíc vždycky pochutnám na té nádivce, bylinky a ten výpek z masa - no mňam. Ta anglická tam být opravdu nemusí, ale třeba můj syn se na ní těší a vždycky jí vyzobává a má u toho takový mlsný úsměv. Já vím, že to jídlo není na pracnost a originalitu žádný zázrak(kdyžtak smažu), ale nám moc chutná a já se vždy těším na jaro, až otrhám vše zelené a nacpu to tam.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře v bylinkové nádivce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 21.06.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Kuřecí maso (horní stehna,prsa,..), máslo, sůl, grilovací koření, voda. Nádivka: pečivo, mléko, sůl, vejce, červená cibule (lze i obyčejná) bylinky - bazalka, zel.cibulka, lístek šalvěje, libeček, petrželka, pažitka, dobromysl (zkrátka co kdo rád a co má kdo k dispozici) - vše v hojném množství, mrkev, uzený sýr (nemusí být) - ale hezky voní, anglická slanina (nemusí být).
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře v bylinkové nádivce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře v bylinkové nádivce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře v bylinkové nádivce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist