Recept na Kuře s glassé balsamico
Recept na Kuře s glassé balsamico je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře s glassé balsamico budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 kuřecí stehna s kostí 2 lžíce másla 2 lžíce olivového oleje 100 ml crema di balsamico 2 lžíce redukovaného rosolovitého kuřecího vývaru 1 kostka cukru 1 lžíce hladké mouky horká voda 70 g studeného másla čerstvě mletý pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře s glassé balsamico
Recept na Kuře s glassé balsamico: Kuřecí stehna osolíme, opepříme a necháme odležet. V pánvi rozehřejeme olivový olej se stejným dílem másla a maso na něm dozlatova opékáme. Přeložíme do zapékací misky, trochu podlijeme výpekem a horkou vodou a vložíme do maximálně vyhřáté trouby. Maso pečeme asi hodinu za průběžného podlévání a mezitím zahřejeme výpek, který zůstal v pánvi po opékání masa. Přidáme jednu lžíci mouky, prosmahneme a zalijeme takovým množstvím vývaru, abychom vytvořili hustotu mezi omáčkou a šťávou. Přilijeme 1 dcl crema di balsamico a lžíci redukovaného kuřecího vývaru (pokud nemáme domácí, připravený do zásoby, použijeme redukovaný vývar prodávaný v kalíškách od renomovaných výrobců). Provaříme, aby omáčka zhoustla, přidáme lžičku nebo kostku cukru a promícháváme na mírné teplotě asi dvacet minut. Zhoustlou omáčku odstavíme z plotýnky a postupně přimícháváme kousky studeného másla. Podáváme společně s pečeným masem. Jako přílohu můžeme podávat teplou grilovanou zeleninu.
Poznámka k receptu na Kuře s glassé balsamico: Zdroj: televizní pořad S Italem v kuchyni - pokrm vařil mistr Zdeněk Pohlreich. Moje úprava používá kuřecí stehna místo původních prs s kůží a maso dopéká v troubě. Navíc je do omáčky přidané malé množství cukru, které mi tam vyloženě chybělo.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře s glassé balsamico, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 02.03.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 kuřecí stehna s kostí 2 lžíce másla 2 lžíce olivového oleje 100 ml crema di balsamico 2 lžíce redukovaného rosolovitého kuřecího vývaru 1 kostka cukru 1 lžíce hladké mouky horká voda 70 g studeného másla čerstvě mletý pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře s glassé balsamico,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře s glassé balsamico - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře s glassé balsamico
|
|