|
Recept na Kuře po staropražsku
Recept na Kuře po staropražsku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře po staropražsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 kuřecí stehna, sůl dle potřeby, 1/2 lžičky koriandru, zelená petrželka - nať, celkem 2, 5 lžíce oleje, 1,5 - 2 dl kuřecího vývaru, 30 g rozinek, 40 g sušených švestek, 25 g mandlových lupínků, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky nakládaného zeleného pepře, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce hladké mouky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře po staropražsku
Recept na Kuře po staropražsku: Koriandr rozdrtíme, smícháme s drobně nakrájenou petrželkou, solí a troškou oleje. Touto směsí potřeme kuřecí stehna a můžeme je nechat v chladu odležet. Na lžíci rozpáleného oleje orestujeme rozinky, když se začnou nafukovat přidáme nakrájené sušené švestky, mandlové lupínky, nakládaný pepř, česnek nakrájený na plátky, rajčatový protlak a vše restujeme zhruba 3 minuty. Pak přidáme mouku, krátce osmahneme, vše zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme zavařit. Na zbytku oleje na pánvičce prudce opečeme ze všech stran stehna, vše dáme do pekáčku, ten přiklopíme nebo překryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Ke konci pečení odkryjeme a dopečeme. Během pečení podle potřeby doléváme vývar nebo vodu. Podáváme s karlovarskými nebo houskovými knedlíky.
Poznámka k receptu na Kuře po staropražsku: Zdroj: Žena a kuchyně. Nyní se časopis jmenuje Kuchyně. Myslím si, že stehna ani nebude třeba opékat, postupovala jsem ale podle receptu. Na přípravu tohoto jídla dobře poslouží i pomalý hrnec.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře po staropražsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 06.10.2011
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 2 kuřecí stehna, sůl dle potřeby, 1/2 lžičky koriandru, zelená petrželka - nať, celkem 2, 5 lžíce oleje, 1,5 - 2 dl kuřecího vývaru, 30 g rozinek, 40 g sušených švestek, 25 g mandlových lupínků, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky nakládaného zeleného pepře, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 lžíce hladké mouky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře po staropražsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře po staropražsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře po staropražsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|