RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami, recepty Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami, Kuře, pečené, se, zeleninou,hříbky, brusinkami


Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami

Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kuře celé nebo 4 stehna, sůl, houbové koření (Vitana) 1/4 lžičky, bobkový list 1 malý, mrkev 2ks, petržel kořenová 1ks, celer - kus o velikosti půlky petržele, máslo 1 lžíce + olej 1 lžíce, brusinky čerstvé 2 lžíce (sušené 1 žička), tymián čerstvý 2 větvičky, hříbky pravé 8 mladých kousků, cibule 1ks, česnek 1ks, mouka hladká na zahuštění 1 lžíce, vývar / voda na podlití..

Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami
Zvětšit obrázek

Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami

Recept na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami:
Celé kuře rozdělíme na čtvrtky a z obou stran osolíme. V pekáčku si rozehřejeme máslo s olejem,přidáme do něj nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata,pak přidáme na plátky pokrájený česnek a necháme rozvonět.Zeleninu si očistíme a nakrájíme na plátky.Když česnek zavoní,vložíme připravenou zeleninu a restujeme jí,dokud nám nezačne pouštět barvu a vonět.Pak vložíme nasolené kuře a z obou stran opečeme.Nakonec přidáme pokrájené houby,brusinky a podlijeme horkou vodou do poloviční výšky masa.Vložíme koření,tymián,dle potřeby lehce dosolíme,přiklopíme pokličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C.Po půl hodině ztlumíne na 170°C a pečeme skoro do měkka. - Já maso dávám péct od začátku tzv. kůží dolů (zůstane tak šťavnaté a pojme do sebe všechny chutě). Teprve před koncem pečení maso obrátím a udělám mu barvu nahoře. - Dle potřeby maso podléváme,ale vždy jen trošku aby neplavalo. Měkké maso a zeleninu vyjmeme,šťávu vysmahneme na tuk a zasypeme moukou,kterou lehce orestujeme.Podlijeme vývarem a necháme asi 15 min. provařit.Do provařené a dochucené šťávy vložíme zpět maso se zeleninou a necháme ještě chvilku prohřívat. Šťáva by měla pustit na povrch tuk (glanc) a nemělo by jí být jako omáčky.Samozřejmě pokud si jí budete chtít udělat víc,tak si k tomu přizpůsobíte množství mouky a dobu prováření.

Poznámka k receptu na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami:
Tenhle recept vznikl náhodou,protože jsem měla připravená kuřecí stehna k pečení,ale zašli jsme si do lesa na houby a jiné lesní dobroty,tak jsem to zkombinovala. Maso bylo krásně šťavnaté,vonělo po houbách a zelenina tomu dodala tu správnou základní chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 23.10.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: Kuře celé nebo 4 stehna, sůl, houbové koření (Vitana) 1/4 lžičky, bobkový list 1 malý, mrkev 2ks, petržel kořenová 1ks, celer - kus o velikosti půlky petržele, máslo 1 lžíce + olej 1 lžíce, brusinky čerstvé 2 lžíce (sušené 1 žička), tymián čerstvý 2 větvičky, hříbky pravé 8 mladých kousků, cibule 1ks, česnek 1ks, mouka hladká na zahuštění 1 lžíce, vývar / voda na podlití.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist