Recept na Kuře na tymiánu
Recept na Kuře na tymiánu je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře na tymiánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg horních kuřecích stehen 50g šunky 1 cibule 2dcl kuřecího vývaru (i z bujonu) 3 hřebíčky 5 kuliček nového koření tymián 5PL smetany 1PL hladké mouky 1PL másla sůl pepř citrónová šťáva.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře na tymiánu
Recept na Kuře na tymiánu: Kuřecí stehna vykostíme, odblaníme, omyjeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Na pánvi s poklicí rozehřejeme máslo a kousky kuřete z obou stran orestujeme. Podlijeme vývarem, přidáme koření , cibuli a na kostečky nakrájenou šunku. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. V průběhu dušení podléváme vodou nebo zbytkem vývaru. Jakmile je maso měkké odstraníme koření a maso vyjmeme. Mouku rozmícháme ve smetaně a zahustíme. Krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme s těstovinami.
Poznámka k receptu na Kuře na tymiánu: Recept se dá použít i na celé kuře, které rozporcujeme na 8 dílů. Smetanu můžeme dát klidně i celou, aby omáčka byla jemnější.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na tymiánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bahula
- Datum vložení: 27.12.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1kg horních kuřecích stehen 50g šunky 1 cibule 2dcl kuřecího vývaru (i z bujonu) 3 hřebíčky 5 kuliček nového koření tymián 5PL smetany 1PL hladké mouky 1PL másla sůl pepř citrónová šťáva
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na tymiánu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na tymiánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na tymiánu
|
|