|
Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku
Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kuře celé, nebo kuřecí řízky 6 ks, olivový olej 1 lžíce, česnek 3 stroužky, loupaná rajčata (plechovka), čerstvá cherry rajčata 10 ks, citron čerstvý 2 plátky, protlak rajčatový lžíce (nemusí být), červené víno 100 ml, sůl, pepř bílý mletý, bazalka čerstvá 6 větších listů, vývar (voda) na podlití..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku
Recept na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku: Kuře očistíme a naporcujeme ho na 6 dílů. (Kuřecí prsa naklepeme). Každý díl osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm opečeme díly kuřete do zlatova. Na konci opékání kuřete přidáme protlak, vše podlijeme 1 dcl vody a hned vypneme. Do vhodného pekáčku, si dáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, plátky citronu, cherry rajčata, loupaná rajčata (překrájená na půlky) i s nálevem a 5 najemno pokrájených listů bazalky. Směs lehce osolíme. Opečené kuře i výpekem přidáme do pekáčku k rajčatům - kousky kuřete klademe masem dolů - pekáček přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Po 30 min. pečení přilijeme červené víno a opět pod pokličkou pečeme maso do měkka. Hotové maso v pekáčku obrátíme masem nahoru a už bez pokličky necháme aby nám kůžičky chytla barvu. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla. Plátky citronu vyjmeme a vyhodíme. Do šťávy přidáme zbylou nasekanou bazalku a dle potřeby jí dochutíme solí. Pokud chceme mít šťávu hustší, tak jí jemně zahustíme troškou mouky rozmíchané ve vodě a necháme jí 15 min. pomalu provařit. Poté vložíme porce masa a necháme ho prohřát. Jako příloha se hodí dušená rýže, nebo vařené brambory. Mě by k tomu chutnal i kuskus....
Poznámka k receptu na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku: Recept je částečně převzatý z knihy Vaříme s vínem. V původním receptu byly lehce odlišné ingredience a na závěr přišla do jídla ještě sladká smetana. My ale máme raději lehčí jídla a tak jsem ho uvařila takto. Pokud použijeme jen kuřecí prsa, tak samozřejmě zkrátíme dobu pečení. Když dělám kuře v podobných úpravách, tak ho vždy peču masem (kůží) dolů, aby se do masa nasákly všechny chutě a vůně, ve kterých se peče.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 05.07.2011
- Počet porcí: 6 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: Kuře celé, nebo kuřecí řízky 6 ks, olivový olej 1 lžíce, česnek 3 stroužky, loupaná rajčata (plechovka), čerstvá cherry rajčata 10 ks, citron čerstvý 2 plátky, protlak rajčatový lžíce (nemusí být), červené víno 100 ml, sůl, pepř bílý mletý, bazalka čerstvá 6 větších listů, vývar (voda) na podlití.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře na bazalce v rajčatovém lůžku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře na bazalce v rajčatovém lůžku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|