|
Recept na Kuře"mňam"
Recept na Kuře"mňam" je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře"mňam" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 chlazené kuře o váze cca 1200 g 1 širší plátek másla cca 3 cm 2 lžíce medové omáčky“Mikado“z Lidlu 2 lžíce sladké sojové omáčky ½ lžičky soli ¼ lžičky mletého pepře potravinářská folie+igelitový svačinový sáček dále budeme potřebovat 2 oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata 1 nadrobno nakrájený řapík celeru 150 ml horké vody ½ lžičky soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře"mňam"
Recept na Kuře"mňam": V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme medovou a sojovou omáčku, sůl, pepř a umícháme kašičku. Na pracovní plochu si rozprostřeme folii, na ni položíme opláchnuté a osušené kuře, které zevnitř i zvenčí potřeme připravenou kašičkou. Folii kolem kuřete dobře zabalíme a takto naložené kuře ještě vložíme do sáčku a pořádně utáhneme. Dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Do zapékací mísy dáme nakrájenou zeleninu, vodu a osolíme. Vložíme kuře prsíčky dospod a na hřbet naneseme zbytek kašičky, která ulpěla na folii. Přiklopíme víkem a v předehřáté troubě pečeme na 3/4výkon(já mám plynovou)30minut. Poté troubu ubereme na poloviční výkon a pečeme 20minut. Pak víko odstraníme a dopečeme doměkka. Během dopékání seškrábáváme z okrajů mísy výpečky do šťávy a tou kuře přeléváme. Po upečení kuře naporcujeme na 4-6 dílů, podle počtu strávníků. Jako příloha je vhodná rýže, nebo různě upravené brambory.
Poznámka k receptu na Kuře"mňam": Já jsem si kuřátko do této na suroviny nenáročné marinády naložila večer. Kuře hezky“načuchlo“a po upečení bylo krásně křehké a šťavnaté. A proč ten název?Při jídle jsme se shodli, že je to mňam a já jsem nemusela nic vymýšlet:-) Složení medové omáčky jsem vyfotila.Dala by se určitě nahradit smícháním medu, hořčice, trochy octa a soli.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře"mňam", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 09.05.2013
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 chlazené kuře o váze cca 1200 g 1 širší plátek másla cca 3 cm 2 lžíce medové omáčky“Mikado“z Lidlu 2 lžíce sladké sojové omáčky ½ lžičky soli ¼ lžičky mletého pepře potravinářská folie+igelitový svačinový sáček dále budeme potřebovat 2 oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata 1 nadrobno nakrájený řapík celeru 150 ml horké vody ½ lžičky soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře"mňam",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře"mňam" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře"mňam"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|