|
Recept na Kuře či slepice úplně do mrtě
Recept na Kuře či slepice úplně do mrtě je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kuře či slepice úplně do mrtě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kuře, kousek uzené krkovičky - stačí 20 dkg, sůl, celý pepř a nové koření, kořenová zelenina - mrkev a celer 1:1, pórek, všeho cca 300 - 500 g, větvičku libečku, 1 balení těstovin - fleky, česnek, kuře lze nahradit i slepicí, nejlépe domácí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kuře či slepice úplně do mrtě
Recept na Kuře či slepice úplně do mrtě: Z kuřete vykrojíme prsa a ta zpracujeme dle vlastního uvážení, řízky, čína atd. Pokud děláme slepici, necháme ji celou a nebo prsa uděláme na paprice, záleží na tom, jak se rozhodnete. Zbytek kuřete dáme vařit do menšího množství studené vody, osolíme, až voda začne vařit, protože jinak se sůl usazuje na dně a ničí nám nádobí, přidáme koření, jako kdybychom vařili polévku. Pokud budeme mít čas, necháme vařit mírně, ale co nejdéle, aby byl silný vývar. Maso by mělo úplně odpadat od kostí a krkovička též aby měkká byla. Pak vyndáme maso, vyjmeme koření a vývar buď odlijeme nebo zredukujeme na takové množství, aby se v něm daly uvařit celé těstoviny se zeleninou a nemuseli jsme nic už slívat. Po dobu vaření těstovin musíme míchat, protože té tekutiny je tam mnohem méně, než jak je obvyklé. Když máme těstoviny uvařené, s částí vývaru počítáme i na zeleninu, tudíž to bude trochu řídší směs, nyní vsypeme do toho základu nahrubo nastrouhanou mrkev a celer, i drobně pokrájený pórek a necháme tu zeleninu jen pod pokličkou těstovinách dojít, je zbytečné to už vařit, ať se zbytečně nepřipravujeme o vitamíny. Mezitím si obereme maso od kostí a nakrájíme krkovičku a dáme zpět k těstovinám. Vše promícháme, přidáme drcený kmín, mletý pepř a utřený česnek se solí, kdo chce, přidá trochu podravky. Toto vše pak dáme na vymaštěný pekáč a v troubě zapečeme.
Poznámka k receptu na Kuře či slepice úplně do mrtě: Toto jídlo je velmi dobré díky tomu, že jsou těstoviny uvařené ve vývaru a spolu s masem a zeleninou vytvoří dobrůtku. Dělám toho více, protože druhý den po rozležení je to ještě lepší. Kuře zpracujeme na dva způsoby - prsa a takto ten zbytek, tedy úplně celé, zůstanou jen kosti, proto kuře do mrtě :-) Měli jsme s okurkou, ale dobrý je k tomu jakýkoliv salát. Jen ještě jednu poznámku, pokud budete vařit slepici a byl by ten vývar hodné silný nebo mastný, tak ho nedávejte všechen, ale část ho odlijte a můžete z něj mít ještě polévku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kuře či slepice úplně do mrtě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: yanull (J@n@)
- Datum vložení: 24.03.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kuře, kousek uzené krkovičky - stačí 20 dkg, sůl, celý pepř a nové koření, kořenová zelenina - mrkev a celer 1:1, pórek, všeho cca 300 - 500 g, větvičku libečku, 1 balení těstovin - fleky, česnek, kuře lze nahradit i slepicí, nejlépe domácí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kuře či slepice úplně do mrtě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kuře či slepice úplně do mrtě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kuře či slepice úplně do mrtě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|