|
Recept na Kung-pao dle české hospůdky
Recept na Kung-pao dle české hospůdky je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Kung-pao dle české hospůdky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
200 g kuřecích prsních řízků, cca polovina pórku, 3 polévkové lžíce nakládané kapie, 50 g burských oříšků, 1 vejce, 2 lžíce škrobu, koření na čínu cca čajová lžička, sůl, pepř, cukr, bílé víno nebo dezertní víno, sójová omáčka, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Kung-pao dle české hospůdky
Recept na Kung-pao dle české hospůdky: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a naložíme do směsky vajec, škrobu, soli, pepře, koření na čínu a lžičky cukru. Promícháme a necháme cca hodinu v lednici odležet. Poté prudce smažíme ve vyšší vrstvě oleje a jednotlivé kousky oddělujeme vařečkou. Olej slijeme, přidáme buráky, krátce osmažíme a přisypeme pórek nakrájený na kolečka a kápii. Po krátkém osmažení zastříkneme sójovkou a bílým vínem či vermutem. Pokud použijeme bílé víno, tak je možné chuť doladit špetkou cukru. Místo kuřecího je možné použít i vepřovou kýtu, tam ale doporučuji naložit přes noc a místo soli použít trochu glutasolu.
Poznámka k receptu na Kung-pao dle české hospůdky: NEJEDNÁ SE O AUTENTICKÝ ČÍNSKÝ RECEPT, ALE O VARIACI, KTEROU ZNÁ ASI KAŽDÝ Z MENU ČESKÝCH RESTAURACÍ. Proto prosím vyznavače tradiční čínské kuchyně o shovívavost:-). I z tohoto důvodu je zvolena klasicky česká příloha v podobě hranolek. Sůl můžete vyměnit za glutasol, já ho ale nepoužívám. Původně jsem chtěla jen přiložit foto ke stávajícím receptům, ale stejný jsem nenašla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kung-pao dle české hospůdky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: chocolate (Lucie)
- Datum vložení: 16.09.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 200 g kuřecích prsních řízků, cca polovina pórku, 3 polévkové lžíce nakládané kapie, 50 g burských oříšků, 1 vejce, 2 lžíce škrobu, koření na čínu cca čajová lžička, sůl, pepř, cukr, bílé víno nebo dezertní víno, sójová omáčka, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kung-pao dle české hospůdky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kung-pao dle české hospůdky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kung-pao dle české hospůdky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|