|
Recept na Krůtí rolka na svíčkové
Recept na Krůtí rolka na svíčkové je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí rolka na svíčkové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 větších tenkých plátků krůty 6 menších tenkých plátků kuřecích prsou 2 silné dietní párky 10 dkg nahrubo strouhané mrkve 5 dkg nahrubo strouhané petržele 5 dkg nahrubo strouhaného celeru 1 cibule kari koření, sůl, pepř, nové koření, bobkový list máslo smetana schwarzvaldská šunka – nemusí být.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí rolka na svíčkové
Recept na Krůtí rolka na svíčkové: 1. Drůbež nakrájíme na tenké plátky, vše osolíme, opepříme – necháme odležet. Na másle osmahneme cibuli, přidáme strouhanou mrkev, petržel a celer, vše chvíli společně orestujeme, přidáme podle chuti kari koření, příp. sůl. Necháme trochu vychladnout. Mezitím oloupeme párky a nahrubo postrouháme. 2. Vrstvíme rolky – plátek krůty, posypat párkem, plátek kuřete, tenká vrstva zeleniny, vše trochu přitlačíme a zabalíme pevně do rolky (já jsem ještě obalila schwarzvaldskou šunkou) a svážeme kuch.provázkem nebo zpevníme jehlami/párátkami. Zeleninová směs nám zbude a dáme ji na dno pekáčku, přidáme nové koření a bobkový list. 3. Rolky rychle orestujeme na troše másla ze všech stran a vložíme do pekáčku. Na pánev do výpeku nalijeme trochu vody, necháme provařit a zalijeme tím maso asi do 2/3 pekáčku. Pečeme asi 40 min., potom rolky vyndáme a udržujeme v teple. Odstraníme nové koření a bobkový list, vše mírně rozmixujeme, nebo protlačíme přes síto a dáme na plotnu, podle potřeby dolijeme trošku vody, provaříme a nakonec přidáme asi 5 lžic smetany a necháme chviličku probublat.
Poznámka k receptu na Krůtí rolka na svíčkové: Chtěla jsem dnes drůbež nějak víc svátečně, tak jsem trochu improvizovala. Příloha byl knedlík a rýže.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí rolka na svíčkové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 07.02.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 6 větších tenkých plátků krůty 6 menších tenkých plátků kuřecích prsou 2 silné dietní párky 10 dkg nahrubo strouhané mrkve 5 dkg nahrubo strouhané petržele 5 dkg nahrubo strouhaného celeru 1 cibule kari koření, sůl, pepř, nové koření, bobkový list máslo smetana schwarzvaldská šunka – nemusí být
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí rolka na svíčkové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí rolka na svíčkové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí rolka na svíčkové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|