|
Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce
Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky z krůtích prsou, 1 jarní cibule i s natí,, 1 pěkný lilek, půlka červené, zelené a žluté papriky, kousek zázvoru (tak 3x3 cm), 8 cherry rajčátek,špetka koriandru, kurkumy, bílý pepř, 1 lžička chilli omáčky, 1 PL medu, trochu kukuřičného škrobu, olej, drůbeží vývar nebo voda na podlití.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce
Recept na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce: Nejprve si oloupeme lilek, nakrájíme na plátky, osolíme a necháme asi 20 min. vypotit. Plátky naklepeme rukou, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily. V hrníčku si smíchámě koriandr, kurkumu, bílý pepř, chilli omáčku a zastříkneme olejem, smícháme, aby vznikla jakási pasta. Tou potřeme plátky z obou stran a necháme stranou odležet. POZOR – NESOLÍME !!!! Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Oloupeme zázvor, cibuli a česnek a nakrájíme na plátky. Rozpálíme si olej (nejlépe v nějaké hlubší pánvi nebo kastrolu), necháme rozvonět cibuli a česnek. Maso obalíme ve škrobu a zprudka orestujeme po obou stranách, Přidáme lilek nakrájený na kostky, orestujeme a hned podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme. Po 15 minutách vhodíme zázvor a papriku, dusíme ještě asi 5 minut, přidáme rajčata, lžíci medu a opatrně promícháváme. (S medem se rádo jídlo připaluje, tak pozor)Ochutnáme maso, mělo by již být měkké, v této chvíli sporák vypneme a necháme vše propojit ještě asi 10 min. Teprve nyní podle chuti přisolíme, nebo třeba připepříme. Chuť zálivky by měla být sladce štiplavá a nakyslá po zelenině. Jako příloha je ideální rýže vařená s kurkumou. Na talíř položíme maso, na něj kopeček rýže a okolo zálivku. Vršek pokrmu posypeme cibulovou natí.
Poznámka k receptu na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce: Recept mám přímo od horkého zdroje - od kuchaře naší hospůdky, kam občas zajdeme na jídlo K tomu solení, maso v této podobě by se zbytečně vysušilo solí, proto se dochucuje až prakticky v závěru. (opět rada kuchaře)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 09.08.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 4 plátky z krůtích prsou, 1 jarní cibule i s natí,, 1 pěkný lilek, půlka červené, zelené a žluté papriky, kousek zázvoru (tak 3x3 cm), 8 cherry rajčátek,špetka koriandru, kurkumy, bílý pepř, 1 lžička chilli omáčky, 1 PL medu, trochu kukuřičného škrobu, olej, drůbeží vývar nebo voda na podlití
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí prsa s lilkem a paprikou v medové zálivce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|