Recept na Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem
Recept na Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg krůtích prsou čerstvý tymián (20g) 150 g sladkého čerstvého mladého hrášku 3 silnější plátky Spišské uzené slaniny 50 g másla, drůbeží vývar olej, sůl, čerstvý mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem
Recept na Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem: Krůtí prso nakrájíme na přiměřeně stejné silné a stejně velké plátky. Plátky masa z obou stran dobře osolíme. Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran. Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve nalijeme trochu cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit. Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a jen cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také. Dochutíme solí a pepřem. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce lehce omaštěné rozpuštěným máslem.
Poznámka k receptu na Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem: Tato úprava si zachovala přirozenou chuť krůtího masa. Největší boj, byl o hrášek se slaninou :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 15.05.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 1 kg krůtích prsou čerstvý tymián (20g) 150 g sladkého čerstvého mladého hrášku 3 silnější plátky Spišské uzené slaniny 50 g másla, drůbeží vývar olej, sůl, čerstvý mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem
|
|