|
Recept na Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.
Recept na Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže. je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600g krůtí prsa 1 větší cibule nebo 2 menší žampióny v plechovce, mohou být i čerstvé olej, koření na krůtí maso drcený kmín /1/2 lžičky/, sůl dle potřeby 2 lžíce sojové omáčky 2 lžíce hladké mouky a masox do omáčky plátek másla na zjemnění 2 hrníčky rýže a bazalka, sůl a voda..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.
Recept na Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.: Na pánev dáme asi 2 lžíce oleje a cibuli na kostičky. Trošku osmahneme do růžova a přidáme žampióny bez nálevu. Osmažíme a přidáme sojovou omáčku. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a přidáme k osmahnutým žampiónům. Okořeníme kmínem a kořením na krůtí maso. Necháme dobře vysmahnout a vyjmeme maso na misku. Výpek zaprášíme moukou, chvíli smažíme a pak zalijeme asi půl hrníčkem vody, přidáme Masox a provaříme. Nakonec zjemníme plátkem másla. Rýži dusím v troubě. V kastrolu zahřeji olej, asi 2 lžíce. Nasypu 2 hrníčky rýže, promíchám s olejem a naliji 3 hrníčky vody. Osolím a natrhám pár lístku bazalky. Promíchám, přikryji pokličkou a dám do trouby vyhřáté na 200 stupňů a dusím asi 25 minut. Pak ochutnám a když je měkká, je hotovo.
Poznámka k receptu na Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.: Tak jsme měli dneska k obědu a bylo to opravdu dobré.Jaruno,máš fakt dobré a srozumitelné recepty.Vždy se to povede i mně.Mohla bys dávat častěji recepty.Teď jsi se moc dlouho neangažovala.Těším se na další inspiraci.Dávám bodík č.8
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jaruna18 (Jarmila)
- Datum vložení: 25.03.2012
- Počet porcí: asi 3 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 600g krůtí prsa 1 větší cibule nebo 2 menší žampióny v plechovce, mohou být i čerstvé olej, koření na krůtí maso drcený kmín /1/2 lžičky/, sůl dle potřeby 2 lžíce sojové omáčky 2 lžíce hladké mouky a masox do omáčky plátek másla na zjemnění 2 hrníčky rýže a bazalka, sůl a voda.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí maso na žampiónech a bazalková rýže.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|