|
Recept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím
Recept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 krůtích (kuřecích) řízků, sůl, pepř, 80 g tuku, 1 střední cibule, 30 g hladké mouky, 40 g rajčatového protlaku, 1 PL hořčice (jinak podle chuti), 2-3 stroužky česneku, 1 kostka bujónu Nádivka : 50 g slaniny, 150 g kysaného zelí, pepř, 1 brambor, 1 menší červená kapie (špičatá s tenkou dužninou), 3 nožičky tenkých párků.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím
Recept na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím: Spácháme nádivku, aby vychladla : Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme překrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce podusíme. Necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný brambor (slejeme vodu) a promícháme. Maso naklepeme, osolíme, mírně opepříme a potřeme nádivkou. Doprostřed dáme kousek (1/2) oloupaného párku, smotáme a upevníme. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli do růžova, necháme na ní zatáhnout závitky, podlejeme je a dusíme do měkka. V průběhu dušení přidáme bujón. Měkké závitky vyjmeme a šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme hl. moukou a zalijeme vodou. Přidáme rajčatový protlak, hořčici a česnek a šťávu provaříme. Nakonec ji dochutíme podle potřeby solí a přecedíme na závitky a společně necháme projít varem.
Poznámka k receptu na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím: Kdo má radši sladší zelí, může si do nádivky přidat cukr. Já dávám jenom kapii, která je sladká dost. :D
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bohuna
- Datum vložení: 08.05.2012
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: 5 krůtích (kuřecích) řízků, sůl, pepř, 80 g tuku, 1 střední cibule, 30 g hladké mouky, 40 g rajčatového protlaku, 1 PL hořčice (jinak podle chuti), 2-3 stroužky česneku, 1 kostka bujónu Nádivka : 50 g slaniny, 150 g kysaného zelí, pepř, 1 brambor, 1 menší červená kapie (špičatá s tenkou dužninou), 3 nožičky tenkých párků
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí (kuřecí) závitek plněný kysaným zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|