|
Recept na Krůtí bylinkové závitky v papiňáku
Recept na Krůtí bylinkové závitky v papiňáku je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Krůtí bylinkové závitky v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
450 g krůtích stehenních řízků(4 plátky) 4 tenké plátky anglické slaniny 5 g anglické slaniny vcelku(1 silnější plátek) 1 menší cibule 3cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru ½ kostky slepičího bujónu sůl,mletý pepeř čerstvá petrželka na posypání hotového pokrmu na bylinkové máslo: 2 pl změklého stolního másla 1 pl nasekané čerstvé plocholisté petrželky 1 moka lžička nadrobno nakrájených čerstvých lístků rozmarýny.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krůtí bylinkové závitky v papiňáku
Recept na Krůtí bylinkové závitky v papiňáku: Opláchnuté a osušené plátky masa nejlépe přes folii naklepeme a po obou stranách mírně okořeníme solí a pepeřem. Máslo umícháme s nasekanými bylinkami a rozetřeme na plátky masa. Na každý kus položíme plátek anglické slaniny, zamotáme do závitku a utáhneme nití. Silnější plátek anglické slaniny a zázvor nakrájíme na drobnější kostičky a cibuli nadrobno. Do rozehřátého hrnce dáme nasucho osmahnout kostičky slaniny, po chvilce přidáme cibuli se zázvorem a 3minuty restujeme. Vložíme připravené závitky a necháme je ze všech stran zatáhnout. Podlijeme 2dl horké vody, rozdrobíme půlku kostky bujónu, uzavřeme poklicí a od doby varu pod tlakem na mírném plameni vaříme 10minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, závitky s částí“hustého“odebereme bokem a zbytek šťávy ponorným mixérem rozmixujeme. Ze závitků odstraníme nitě, vožíme nazpět společně s odebranou částí do rozmixované šťávy a prohřejeme. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu na Krůtí bylinkové závitky v papiňáku: Hotová šťáva má velice příjemnou pikantní chuť a krůtí maso je díky máslu nevysušené a křehoučké. Zahušťovat moukou není třeba, rozmixováním se šťáva hezky zahustí sama. Pokud nemáme papiňák,můžeme připravit i v obyčejném kastrolu. Postup přípravy je stejný, jen po zatažení závitků podlijeme horkou vodou tak,aby maso bylo do necelé poloviny ponořené a během dušení, které se nám protáhne cca o 20minut horkou tekutinu po troškách doplňujeme. Příprava je velice snadná a snad moje dnešní improvizace příjde někomu vhod
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krůtí bylinkové závitky v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 17.05.2012
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 450 g krůtích stehenních řízků(4 plátky) 4 tenké plátky anglické slaniny 5 g anglické slaniny vcelku(1 silnější plátek) 1 menší cibule 3cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru ½ kostky slepičího bujónu sůl,mletý pepeř čerstvá petrželka na posypání hotového pokrmu na bylinkové máslo: 2 pl změklého stolního másla 1 pl nasekané čerstvé plocholisté petrželky 1 moka lžička nadrobno nakrájených čerstvých lístků rozmarýny
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krůtí bylinkové závitky v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krůtí bylinkové závitky v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krůtí bylinkové závitky v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|