|
Recept na Krupicový švestkovo- jablečný koláč
Recept na Krupicový švestkovo- jablečný koláč je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Krupicový švestkovo- jablečný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto: 300g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 80g moučkového cukru 1 vanilínový cukr 125g změklého másla 1 vejce 4PL mléka Na potření a obložení: švestková nebo jablečná povidla půlené švestky jablka na posypání cukr krupice, skořice nebo skořicový cukr Na krupicovou náplň: 1500ml mléka 200g dětské krupičky 70g másla 2 vanilínové cukry 3-4PL cukru kupice 200- 250ml smetany na šlehání 4 vejce.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krupicový švestkovo- jablečný koláč
Recept na Krupicový švestkovo- jablečný koláč: Předem si uvaříme za stálého míchání z mléka, krupičky, másla, vanilínového a krupicového cukru hustou kaši. Odstavíme a na 10 minut zakryjeme poklicí. Odklopíme a za občasného promíchávání necháme vychladnout. Těsto si připravíme z uvedených surovin, propracujeme a na pomoučeném vále vyválíme plát, který přeneseme na vymazaný a vysypaný hlubší plech ( můžeme použít i pečící papír). Pro mě, neumětela, bylo lepší pracovat za pomoci malého válečku rovnou na plechu. Těsto lehce potřeme povidly a naneseme na něj střídavě půlky švestek a na osminky nakrájená oloupaná jablka. Posypeme skořící a cukrem nebo skořicovým cukrem. Do vychladlé kaše přilijeme smetanu a dáme 4 vejce, prošleháme na mírném stupni. Tuto směs nalijeme rovnoměrně na těsto s ovocem, mírně s plechem potřeseme, aby se náplň dostala všude a uhladíme. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 190C a pečeme cca hodinu. Já celý plech asi po půl hodině přikryla alobalem a sundala před koncem, aby se dopekl shora. Koláč necháme zcela zchladnout nejlépe přes noc. Je opravdu velmi šťavnatý a vláčný.
Poznámka k receptu na Krupicový švestkovo- jablečný koláč: Zdroj: Pečeme s láskou, Dr. Oetker Lze upravit i s jiným ovocem, hruškami, meruňkami, broskvemi atd.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krupicový švestkovo- jablečný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea (Andrea)
- Datum vložení: 17.11.2012
- Počet porcí: plech 30x 40cm
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Na těsto: 300g hladké mouky 1/2 prášku do pečiva 80g moučkového cukru 1 vanilínový cukr 125g změklého másla 1 vejce 4PL mléka Na potření a obložení: švestková nebo jablečná povidla půlené švestky jablka na posypání cukr krupice, skořice nebo skořicový cukr Na krupicovou náplň: 1500ml mléka 200g dětské krupičky 70g másla 2 vanilínové cukry 3-4PL cukru kupice 200- 250ml smetany na šlehání 4 vejce
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krupicový švestkovo- jablečný koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krupicový švestkovo- jablečný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krupicový švestkovo- jablečný koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|