|
Recept na Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem )
Recept na Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem ) je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 80 g cukru, 150 g másla, 300 g hladké mouky ( mám vyzkoušeno i z polohrubé mouky ), 1 vejce, špetka soli HORNÍ VRSTVA: 4 vejce, 3 vaničky nízkotučného tvarohu, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 80 g másla, 1 balíček vanilkového pudinku, 1 prášek do pečiva, 75 g dětské krupičky, 450 g rybízu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem )
Recept na Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem ): Z mouky, másla, vejce, cukru a špetky soli uhněteme těsto a necháme 30 minut odpočinout v lednici.poté těsto vyválíme na placku a přeneseme na vymazaný plech, pečeme asi 15 minut při 175 stupních. Upozorňuji, že s těstem se špatně manipuluje při přenášení na plech, těsto se trhá.Nejlepší je ho rozválet a přenášet na plech po částech a přímo na plechu to těsto trochu zamačkat:-))) Ale jinak je moc dobré. Oddělíme si žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme, cukr, tvarohy,rozpuštěné a vychladlé máslo, pudinkový prášek, prášek do pečiva a dětskou krupičku. Z bílků si ušleháme sníh a opatrně ho zapracujeme společně s rybízem do tvarohové směsi.Rozprostřeme na korpus a pečeme asi 30 minut při 200 stupních. Stačí už jen nechat vychladnout a nakrájet.
Poznámka k receptu na Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem ): Tento koláč mám vyzkoušený i s ostružinama a byl také výborný.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mattahaj (Martina Hájková)
- Datum vložení: 22.09.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: TĚSTO: 80 g cukru, 150 g másla, 300 g hladké mouky ( mám vyzkoušeno i z polohrubé mouky ), 1 vejce, špetka soli HORNÍ VRSTVA: 4 vejce, 3 vaničky nízkotučného tvarohu, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 80 g másla, 1 balíček vanilkového pudinku, 1 prášek do pečiva, 75 g dětské krupičky, 450 g rybízu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem ),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krupicový koláč s tvarohem a ovocem ( rybízem )
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|