|
Recept na Křupavý malinový koláč
Recept na Křupavý malinový koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Křupavý malinový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
160 g másla 160 g moučkového cukru 160 g polohr.mouky 3 vejce 1 lžička prášku do pečiva 1 dcl mléka nebo šlehačky 80 g mletých mandlí 2 křehké kakaové sušenky nalámané nahrubo (např. Opavia-viz foto), kousky čokolády maliny Korpus je do formy průměr 20cm (je to menší dávka, do větší zdvojnásobte množství).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křupavý malinový koláč
Recept na Křupavý malinový koláč: Máslo vyšlehejte s cukrem doběla , potom zašlehejte žloutky, přidejte mléko nebo šlehačku, opět prošlehejte. Přimíchejte pomleté mandle a ušlehaný sníh a nakonec zlehka mouku s práškem do pečiva. Do formy dejte na dno (nebo do celé formy,nemusíte tak vytírat boky formy) pečící papír a vlijte polovinu koláčové směsi. Rozložte polovinu nalámaných sušenek nebo čokolády a maliny (viz foto – dala jsem dost velkou vrstvu s obavou, ale nevadilo to, naplněnou formou jsem poklepala a pěkně se to propeklo a koláč nebyl vůbec suchý). Po lžičkách dejte zbytek směsi a nahoru naaranžujte zbývající sušenky a maliny. Pečte na 160-170st. nejméně hodinu. Po této době zkuste špejlí uprostřed formy, musí být suchá. Po upečení nechte 15min. ve formě chladnout.
Poznámka k receptu na Křupavý malinový koláč: Jde o obyčejný recept, ale chtěla jsem nabídnout variantu, jak z obyčejné bábovky můžete vykouzlit např. Křupavý malinový koláč:-) Korpus můžete použít Váš oblíbený, ale spíš máslový, který ovoce a sušenky udrží uprostřed (olejový nemám vyzkoušený,ale pokud nedáte tolik malin,jako já, neměl by být problém)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křupavý malinový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: jahoda
- Datum vložení: 16.07.2010
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 160 g másla 160 g moučkového cukru 160 g polohr.mouky 3 vejce 1 lžička prášku do pečiva 1 dcl mléka nebo šlehačky 80 g mletých mandlí 2 křehké kakaové sušenky nalámané nahrubo (např. Opavia-viz foto), kousky čokolády maliny Korpus je do formy průměr 20cm (je to menší dávka, do větší zdvojnásobte množství)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křupavý malinový koláč,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křupavý malinový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křupavý malinový koláč
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|