|
Recept na Křupavé škvarkové pagáče
Recept na Křupavé škvarkové pagáče je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Křupavé škvarkové pagáče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky, 400 g škvarků, 2 vejce, 20 g droždí, 150 ml mléka, sůl, žloutek nebo vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Křupavé škvarkové pagáče
Recept na Křupavé škvarkové pagáče: V hrnku rozmícháme vlažné mléko, droždí a lžíci hladké mouky a necháme v teple vzejít kvásek. Zaděláme hladké těsto a pak přidáme škvarky. Necháme vykynout asi půl hodiny. Pak z kusu těsta vyválím váleček, nakrájím na kousky, tvořím kuličky a ty dám na plech kynout. Plech nemusí být vymazaný, těsto je dost tučné. Po asi 15 min každou kuličku rozplácnu kovovým kolečkem, které používám na bramborový salát nebo paličkou na maso (čtverečkovanou stranou). Kuličky se zploští a mají ozdobený povrch. Pomažu vejcem, sypu pekařskou (hrubou) solí a kmínem. Peču v předehřáté troubě na 180 °C do zlatova.
Poznámka k receptu na Křupavé škvarkové pagáče: Pozor na sůl. Někdo solí škvarky již při škvaření sádla.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Křupavé škvarkové pagáče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 01.10.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: 300 g hrubé mouky, 150 g hladké mouky, 400 g škvarků, 2 vejce, 20 g droždí, 150 ml mléka, sůl, žloutek nebo vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na křupavé škvarkové pagáče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Křupavé škvarkové pagáče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Křupavé škvarkové pagáče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|