|
Recept na Krkovička vášnivého houbaře
Recept na Krkovička vášnivého houbaře je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Krkovička vášnivého houbaře budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky libovější krkovice, půl kila tvrdších lesních hub, 2 hermelíny, brusinky od Hamé nebo Kand malá sklenička 190 g, polévková lžíce tekutého medu, lžíce sojové omáčky, citronová šťáva z půlky citronu, lžička mleté skořice, lžička grilovacího koření, nebo ďábelského koření, sůl, kmín, pepř, olej, cibule.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička vášnivého houbaře
Recept na Krkovička vášnivého houbaře: Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Marináda: olej(asi 2 lžíce),sklenička brusinek,sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice, koření grilovací či ďábelské, med. Druhý den dáme plátky krkovice na vystlaný plech alobalem, který mírně pomažeme olejem a poklademe plátky masa. Přikryjeme dalším alobalem a necháme v troubě pod grilem péct asi 45 minut při 210 stupních. Občas odkryjeme alobal a píchneme vidličkou do masa, zda už je měkké. Zatímco se maso griluje, podusíme houby na másle a cibulce, jako na smaženici, osolíme, opepříme, okmínujeme. Když je maso měkké, vypneme gril a necháme troubu hřát jako na normální pečení, na plátky rozprostřeme dušené houby a na každý plátek dáme podélně překrojený hermelín na půlku řeznou stranou dolů a zapečeme, dokud se hermelín částečně nerozteče. Podáváme s bramborem, nebo s bramborovou kaší a na plátky ještě pro ozdobu můžeme dát trochu brusinek.
Poznámka k receptu na Krkovička vášnivého houbaře: Ještě musím dodat, že marinádu nevyhodíme, ale zalijeme s ním před pečením nebo grilováním ty plátky. Použila jsem plech s vyšším okrajem a dospod jsem ten alobal nedala, ale to jsem měla, protože pak jsem máčela celý den ten plech,jak to zkaramelizovalo-ajaj, práce navíc!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička vášnivého houbaře, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Lenca Kovi (Lenka Kováříková)
- Datum vložení: 08.10.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 4 plátky libovější krkovice, půl kila tvrdších lesních hub, 2 hermelíny, brusinky od Hamé nebo Kand malá sklenička 190 g, polévková lžíce tekutého medu, lžíce sojové omáčky, citronová šťáva z půlky citronu, lžička mleté skořice, lžička grilovacího koření, nebo ďábelského koření, sůl, kmín, pepř, olej, cibule
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička vášnivého houbaře,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička vášnivého houbaře - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička vášnivého houbaře
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|