Recept na Krkovička v copánku
Recept na Krkovička v copánku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Krkovička v copánku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky vepřové krkovice bez kosti/600 g 12 plátků uzeného boku s česnekem/200 g na každý plátek masa po 6 lístcích čerstvého rozmarýnu ½ sáčku hotové“Barbecue marinády“ dále budeme potřebovat 1 lžíci oleje bílé části lahůdkové cibule-celý svazek 100 ml vývaru/měla jsem hovězí z morkových kostí a masa 4 velice tenké plátky másla podle potřeby sůl na dochucení.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička v copánku
Recept na Krkovička v copánku: Plátky masa na pracovní ploše podložíme potravinářskou folií. Folii(nebo větší igelitový sáček)dáme i shora a maso naklepeme. Každý plát masa rozřízneme na 3díly, ale nedořízneme až ke konci. Necháme si od konce cca 2cm masa vcelku. Na každý díl masa dáme po dvou lístcích rozmarýnu a po jednom plátku uzeného boku. Takto připravené maso zapleteme do copánku a na konci zajistíme párátkem, nebo kouskem špičaté špejle. Krkovičkové copánky důkladně obalíme v marinádě a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Poté rozehřejeme troubu. Na pánvi v rozehřátém oleji zprudka osmahneme copánky a hlavičky lahůdkových cibulek. Vše přendáme do zapékací mísy a podlijeme vývarem, kterým jsme vypláchli pánvičku s výpekem. Přiklopíme víkem, dáme do předehřáté trouby a na 3/4výkon pečeme 15minut. Poté copánky ve šťávě otočíme, poklademe plátky másla, opět přiklopíme víkem a troubu ubereme na poloviční výkon. Používám plynovou troubu. Pečeme 30 minut. Na talíři copánky přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby osolíme. Podáváme s vařeným bramborem, nebo se zeleninovou oblohou a čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu na Krkovička v copánku: Plátky masa jsem ničím nekořenila. Rozmarýn, česnekový bok a marináda se samy o sobě postaraly o báječnou chuť. Jídlo je hodně syté a kdo není velký jedlík, bohatě mu postačí poloviční porce:-) Nápad na“copánkový tvar“mám tady z Topreceptů. Jsou zde recepty z bůčku i z drůbeže. Zbytek jsem si přizpůsobila dle stavu ledničky :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička v copánku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 04.08.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 plátky vepřové krkovice bez kosti/600 g 12 plátků uzeného boku s česnekem/200 g na každý plátek masa po 6 lístcích čerstvého rozmarýnu ½ sáčku hotové“Barbecue marinády“ dále budeme potřebovat 1 lžíci oleje bílé části lahůdkové cibule-celý svazek 100 ml vývaru/měla jsem hovězí z morkových kostí a masa 4 velice tenké plátky másla podle potřeby sůl na dochucení
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička v copánku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička v copánku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička v copánku
|
|