|
Recept na Krkovička plněná špekovým zelím
Recept na Krkovička plněná špekovým zelím je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Krkovička plněná špekovým zelím budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g krkovičky 200 g špeku nebo prorostlé slaniny 1/2 hlávky bílého zelí 1 cibule 1 brambora 250 ml 10° piva 2 lžičky celých hořčičných semínek 2 lžičky drcených hořčičných semínek 1 lžička drceného kmínu 2 lžíce cukru ocet olej sklenička malých cibulek ve sladkokyselém nálevu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce polotučné hořčice 1-2 lžíce hladké mouky horký vývar nebo voda pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkovička plněná špekovým zelím
Recept na Krkovička plněná špekovým zelím: Zelí nakrouháme na jemné nudličky, cibuli a špek nakrájíme na drobné kostičky. Špek necháme vyškvařit a opečeme na něm cibuli dozlatova. Přidáme zelí, zarestujeme, přisypeme celá i drcená hořčičná semínka, kmín, cukr, osolíme, promícháme a podlijeme troškou piva. Zahustíme jemně nastrouhanou syrovou bramborou. Snížíme teplotu a dusíme doměkka. Dochutíme solí a octem. Zelí by mělo být chuťově výraznější, než jsme běžně zvyklí (můžeme dochutit i nálevem ze sterilovaných cibulek). Hotové necháme vychladnout. Krkovičku nakrájíme na silné plátky, zlehka naklepeme, osolíme a jemně opepříme. Poklademe špekovým zelím, zavineme do závitků a sepneme párátky. Závitky zprudka opečeme na oleji, přendáme do pekáče, podlijeme zbytkem piva a pečeme v troubě při 170°C asi 45 minut, prvních 20 minut přiklopené. Hotové závitky vyndáme a udržujeme teplé. Výpek přelijeme do kastrolku, na sporáku vydusíme na tuk, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme vývarem do hustoty řidší omáčky a zašleháme obě hořčice. Přidáme cibulky, snížíme teplotu a prováříme 30 minut. Servírujeme na zbylém zelí, které přihřejeme, s chlebem nebo i knedlíkem.
Poznámka k receptu na Krkovička plněná špekovým zelím: Inspirováno pořadem ČT Kluci v akci.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička plněná špekovým zelím, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 24.02.2013
- Počet porcí: 4 pořádné ;-)
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800 g krkovičky 200 g špeku nebo prorostlé slaniny 1/2 hlávky bílého zelí 1 cibule 1 brambora 250 ml 10° piva 2 lžičky celých hořčičných semínek 2 lžičky drcených hořčičných semínek 1 lžička drceného kmínu 2 lžíce cukru ocet olej sklenička malých cibulek ve sladkokyselém nálevu 1 lžíce dijonské hořčice 1 lžíce polotučné hořčice 1-2 lžíce hladké mouky horký vývar nebo voda pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička plněná špekovým zelím,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička plněná špekovým zelím - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička plněná špekovým zelím
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|