RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Krkovička na žampionech

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Krkovička na žampionech, recepty Krkovička na žampionech, Krkovička, na, žampionech


Recept na Krkovička na žampionech

Recept na Krkovička na žampionech je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Krkovička na žampionech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6-8 plátků vepřové krkovičky 500 g čerstvých žampionů 1 cibule 3 stroužky česneku sůl, pepř, kmín hovězí bujon/masox olej 2-3 lžičky plnotučné hořčice voda na podlití + voda a hladká mouka na zahuštění.

Krkovička na žampionech
Zvětšit obrázek

Recept na Krkovička na žampionech

Recept na Krkovička na žampionech:
Plátky si po okrajích nařízneme, lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánev nalijeme olej, necháme ho rozpálit. Poté přidáme 1/2 cibule nakrájenou na půlkolečka a 1/2 česneku nakrájeného na plátky. Necháme zeskovatět. Odhrneme stranou či vyjmeme a zprudka osmažíme maso z obou stran, aby se zatáhlo. Přendáme do pekáče, nalijeme i s výpekem. Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky. Na oleji zpěníme zbytek cibule a česneku, přidáme houby, podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme kmín a chvilinku dusíme - 2-3 minutky. Maso, zatímco se nám žampiony dusí, dáme do vyhřáté trouby na chvíli opéct zhruba při 180°. Podléváme vodou, ve které jsme rozpustili bujon/masox. Maso vyndáme z trouby, posypeme žampiony a vrátíme zpět do trouby. Pečeme zhruba 30 minut při 200° za stálého podlévání vodou- až bude maso měkké. Když je maso měkké, vyndáme z trouby a plátky vyjmeme z pekáče a uchováme v teplu. Dle potřeby do požadovaného množství omáčky si dolijeme výpek vodou. Ochutnáme a dle potřeby dosolíme, opepříme. Do omáčky rozmícháme hořčici a zahustíme. Vrátíme zpět maso a dáme na chvíli (cca 10 min.) zpět do trouby, aby se mouka "zatáhla". Podáváme s libovolnou přílohou.

Poznámka k receptu na Krkovička na žampionech:
Tento recept se mi líbí, protože je hezky podrobný a každý by to podle nej zvládnul uvařit. Já osobně bych asi míň zahustila.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkovička na žampionech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Montanka
  • Datum vložení: 31.05.2012
  • Počet porcí: 6-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 6-8 plátků vepřové krkovičky 500 g čerstvých žampionů 1 cibule 3 stroužky česneku sůl, pepř, kmín hovězí bujon/masox olej 2-3 lžičky plnotučné hořčice voda na podlití + voda a hladká mouka na zahuštění
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkovička na žampionech, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkovička na žampionech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkovička na žampionech

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist