|
Recept na Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Recept na Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg syrových oškrábaných brambor,200g krupice 8-10 stroužků česneku, hodně majoránky, sáček kmínu, půlka nadrobno nakrájené cibule (není nezbytná), sůl, sádlo (máslo).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
Recept na Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák: Brambory nastrouháme najemno, vymačkáme a slejeme vodu. Vmícháme krupici, česnek, majoránku, kmín, cibuli a dosolíme podle chuti. V kamnech pořádně zatopíme, až se tál na kamnech rozpálí. Potřeme ho tukem (sádlo), plácneme na něj porci těsta a rozetřeme na tenkou placku. Po chvíli obrátíme a opečeme na druhé straně do červena. Upečené dáváme do teplé miskynebo talíře a z obou stran potíráme rozpuštěným máslem nebo sádlem Pokud to nesníte takto hotové a teplé, tak je skvělé roztrhat, roozkrájet na malé kousky a prohřát je nasucho nebo na másle
Poznámka k receptu na Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák: Tohle je recept mého dětství. Navíc, neděste se názvu, u nás se prostě tomuto pokrmu říká halušky, co to vyvolalo v partnerech naší rodiny asi nemusím říkat, ale pro nás to jsou halušky. Musí být cítit hlavně česnekem a musí být tenounké. Upřímně - bramboráky na pánvi na tuku se tomuhle ani zdaleka nepřibližují. Jenže kde dneska smažit přímo na kamnech.... Navíc tomuto těstu nalitému na plech a upečenému do křupava se říká u nás bramborák
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: spagetka
- Datum vložení: 14.09.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg syrových oškrábaných brambor,200g krupice 8-10 stroužků česneku, hodně majoránky, sáček kmínu, půlka nadrobno nakrájené cibule (není nezbytná), sůl, sádlo (máslo)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krkonošský sejkory (na plotně)-po bozkovsku "halušky", nebo v troubě jako bramborák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|